Un buzoian a rămas fără penis din cauza unei erori medicale

Ultima actualizare:

    Omul susţine că, din vina unui medic, i s-a amputat organul genital
Omul susţine că, din vina unui medic, i s-a amputat organul genital

Un bărbat a depus plângere penală împotriva şefului Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău, susţinând că, în timp ce era internat acolo, a fost neglijată o infecţie apărută după montarea greşită a unei sonde urinare, astfel că, din cauza riscului de septicemie, i-a fost amputat penisul.

Un bărbat de 54 de ani, Costică Maroleanu, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău împotriva șefului Secției de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău, dr. Constanța Andone, reclamând că, în urma unei infecţii neglijate cât timp era internat la această unitate medicală, i-a fost amputat penisul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit avocatei Cristina Moiseanu, bărbatul a fost internat în Spitalul Județean Buzău în luna noiembrie 2014 pentru un atac cerebral, în urma analizelor medicii constatând că el are și probleme diabetice.

Bărbatul s-a refăcut rapid, însă ulterior au apărut, pe fondul afecțiunii diabetice, probleme la sistemul urologic, astfel că în decembrie a fost internat la Terapie Intensivă în cadrul Secției de Nefrologie a Spitalului Județean Buzău.

Potrivit avocatei, aici pacientului i-ar fi fost pusă greșit o sondă urinară, manevra eronată generând rapid o infecție care i-a cuprins întregul organ penian.

"La Terapie Intensivă, au încercat să-i pună o sondă urinară care inițial a fost aplicată cu o manevră greșită, astfel că s-a reluat procedura, reușindu-se în final să se introducă această sondă. Ulterior, a fost mutat la Nefrologie. În scurt timp, s-a produs o infecție a tractului urinar, au fost înștiințaţi medicul curant, doamna doctor Andone Constanța, dar și asistentele de pe secție. Văzând că organul își schimbă culoarea, se înnegrește, dar și volumul, soția bărbatului a insistat ca doamna doctor să-l vadă. Într-un final, doctorița l-a văzut și i-a recomandat soției să-i facă o toaletare și să-i dea cu cremă de gălbenele și, deși omul era internat în spital, manevra trebuia efectuată de soție", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocata Cristina Moiseanu.

Între timp, infecția a evoluat și a cuprins penisul, dar avocata susține că abia după sărbătorile de iarnă șeful Secției de Nefrologie a Spitalului Județean a cerut ajutorul medicilor de la Secția de Urologie, care au realizat o incizie în vederea eliberării infecției.

"Într-un final, s-a realizat o incizie pe Secția de Urologie, însă nu a fost suficientă această intervenție. În tot acest timp, clientului meu i-a fost refuzat transferul la Spitalul Militar Central, el fiind cadru militar ieșit la pensie. Până la urmă, bărbatul a fost externat la cerere, pe fișa de externare doamna doctor de la Nefrologie scriind că starea pacientului este ameliorată, deși nu era deloc așa. A doua zi s-a prezentat la Spitalul Militar Central, a fost consultat de medicii de pe trei secții, care i-au spus că organul nu poate fi salvat, fiind nevoie de amputare, întrucât era la un pas de septicemie și, în consecință, de deces", a spus avocata bărbatului.

Ea a susținut că, dacă la Spitalul Județean Buzău s-ar fi acționat la timp, nu s-ar fi ajuns la un asemenea deznodământ.

"Acest om a venit și mi-a spus «Ajutați-mă, nu mai sunt bărbat». Impactul psihologic este foarte mare, el nu mai vroia să aibă copii, însă susține că avea viață sexuală activă. Astfel de cazuri nu trebuie să mai aibă loc în sistemul medical românesc. Am depus în acest sens plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău și o sesizare la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Buzău. Cerem sancționarea șefei Secției de Nefrologie a Spitalului Județean pentru vătămare corporală și daune morale în cuantum de 500.000 de euro. A neglijat infecția care a condus la amputarea organului sexual al unui pacient. Va fi un proces lung, dar astfel de neglijențe trebuie să dispară", a spus avocata Cristina Moiseanu.

La rândul său, bărbatul a povestit prin ce a trecut la Spitalul Județean Buzău. "Am fost mutat la Terapie Intensivă, acolo s-a montat o sondă urinară, probabil greşit. A patra zi am fost mutat pe Secţia Nefrologie. Înainte de a fi mutat, mi s-a demontat sonda urinară, tot greşit, că până am ajuns în secţie deja penisul meu era inflamat. După zile întregi în care nu m-a văzut niciun medic și am primit doar calmante, a venit un specialist, un urolog, dr. Ciochină, am fost operat în aceeaşi zi, mi s-a spus că voi face un transplant de piele, dar asta după 12 ianuarie, când se întoarce din concediu", a spus el.

Bărbatul a mai povestit că, atunci când a ajuns la Spitalul Militar Central din București, necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent.

"Corp penian denudat, neacoperit de tegument, parţial necrozat, de culoare neagră. Tegumentul penian este prezent doar la baza corpului penian fiind intens atins de procesul infecţios şi necrotic. Se recomandă îndepărtarea ţesuturilor necrozate devitalizate, adică amputarea", se arată în scrisoarea medicală întocmită de specialiştii de la Spitalul Militar Central.

Bărbatul a adăugat că, la începutul lunii ianuarie, a fost operat la Spitalul Militar Central, 15 specialişti consultându-l înaintea intervenției chirurgicale. Medicii au fost nevoiți să recurgă la extirparea organului genital, iar apoi a fost supus unei alte operații, de ureterostomie perineală definitivă.

"Acolo, în urma unui consult, mi s-a explicat despre gravitatea cazului, că este necroză, risc de septicemie, puteau fi atacate alte organe şi că trebuie intervenit chirurgical. Am consimţit intervenţia chirurgicală. A trebuit să taie tot penisul", a afirmat Costică Maroleanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Doinița Mihalache, o plângere penală în acest caz ajuns și la Polițe, cercetările fiind în desfăşurare.

Reprezentanţii Spitalului Județean Buzău au confirmat că Poliţia a început cercetările în acest caz.

"În cursul acestei săptămâni a fost înregistrată la instituţia noastră o solicitare a organelor penale cu privire la acest caz, urmând ca în perioada următoare toate documentele şi informaţiile să fie comunicate. Având în vedere că acest caz este în cercetare de organele abilitate, în acest moment nu putem da mai multe informaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin.

De asemenea, Colegiul Medicilor a început o anchetă la sesizarea bărbatului și a avocatei acestuia. Costică Maroleanu este cadru militar ieșit la pensie, este căsătorit și are doi copii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net