Un centru de vaccinare din Timişoara va funcţiona non-stop. Se va administra doar vaccin Pfizer

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Primul centru de vaccinare non-stop va funcţiona, din 23 martie, la Spitalul Judeţean Timişoara. Acesta va avea patru fluxuri pe timp de zi şi patru fluxuri pe timp de noapte, iar aici se va administra doar vaccin de la compania Pfizer.

„Spitalul Judeţean va avea primul centru de vaccinare din ţară deschis non-stop, ceea ce înseamnă un pas important în lupta împotriva virusului Covid-19, către reducerea ratei de infectare şi ieşirea din carantină.

Astfel de măsuri constructive aş dori să văd din partea tuturor autorităţilor implicate în gestionarea crizei medicale. Am susţinut public orientarea către măsuri proactive, am făcut demersurile necesare şi iată că din 23 martie, Timişoara va avea o capacitate crescută de vaccinare.

Este o reuşită care nu ar fi fost posibilă fără dr. Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean, şi directorul DSP Timiş, Flavius Cionca. Recunosc, atunci când am discutat iniţiativa mă aşteptam la un drum mai lung către implementare, dar dacă există colaborare şi dorinţa de a face lucruri concrete, rezultatele pot apărea rapid”, a anunţat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Centrul de vaccinare va funcţiona din  23 martie şi va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore. „De marţea viitoare, centrul de vaccinare va funcţiona cu 4 fluxuri pe zi şi 4 pe timp de noapte şi va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Se va folosi doar vaccin Pfizer, iar datorită fluxurilor separate, cei vaccinaţi nu vor interacţiona cu pacienţii spitalului. Sunt foarte bucuros de această realizare a comunităţii din Timişoara, căci vorbim de un efort comun: al personalului medical care deserveşte populaţia şi al cetăţenilor care înţeleg să contribuie la soluţionarea crizei pandemice, prin vaccinare”, a precizat Nica.

 De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în judeţul Timiş s-au administrat 87.266 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. În total, au fost administrate 27.145 doze de rapel.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net