Un clujean a refuzat oxigenul, deși abia mai putea respira din cauza coronavirusului. Cum au reușit medicii să îl convingă

Ultima actualizare:

    Administrarea oxigenului e vitală în cazul pacienţilor aflaţi în stare gravăFoto: EPA-EFE
Administrarea oxigenului e vitală în cazul pacienţilor aflaţi în stare gravăFoto: EPA-EFE

La un pas de o dramă dintr-un motiv stupid! Un clujean de 32 de ani, ajuns în stare gravă la spital din cauza noului coronavirus, cu afectare pulmonară de 75%, a refuzat oxigenul şi orice sfat medical. Pacientul susţinea, sus şi tare, că a citit studii pe internet, potrivit cărora oxigenul este periculos.

Un jurnalist din Cluj-Napoca a relatat pe contul său de Facebook un episod incredibil. Infectat cu noul coronavirus şi internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, un pacient a refuzat ajutorul medicilor. „Un tânăr de 32 de ani depistat cu COVID-19 ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secţie de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susţin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îţi provoacă edem pulmonar sau cerebral”, a povestit gazetarul. „Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunţat la el şi au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat. Stătea cu masca de oxigen sub barbă şi refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susţinea”, a postat Cătălin Suciu. Într-un moment extrem de dificil, bărbatul s-a răzgândit şi acum le mulţumeşte doctorilor pentru că i-au salvat viaţa. Jurnalistul a explicat ceea ce s-a întâmplat după încăpăţânarea pacientului: „A fost anunţat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat. Ei, «asasinii», au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen. Omul a vrut apoi să meargă la toaletă şi a văzut că nu se poate mişca din pat. Şi că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea. A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere. «Vă mulţumesc, doamna doctor»”.

Medic care nu s-a vaccinat, răpus de COVID-19

Un nou deces în rândul doctorilor! Ilie Bloţu, medic primar Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, avea 65 de ani şi era catalogat drept un foarte bun profesionist. Acum două săptămâni s-a internat cu o formă severă a bolii, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, cel mai probabil, la serviciu. Medicul a fost intubat chiar în secţia în care lucra. Duminică seară, organismul său a cedat, scrie adevarul.ro. Ilie Bloţu se număra printre medicii care au refuzat să se vaccineze. Soţia sa, de asemenea medic primar ATI, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, e infectată şi a ajuns la spital, cu o formă medie spre severă a bolii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net