Un băiat în vârstă de 14 ani din Bistriţa s-a spânzurat în casă, după ce ar fi primit o provocare pe aplicația TikTok, extrem de populară printre tineri. Tragedia s-a petrecut marţi după-amiază, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea școlii.


Copilul era elev în clasa a opta la Şcoala gimnazială nr. 1 din municipiul Bistriţa și era singur la părinţi. Băiatul avea note foarte bune la școală și era campion la dans sportiv.

Băiatul s-a spânzurat în casă

„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală.

Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok”, a declarat Aurelia Dan pentru Agerpres. Șefa ISJ Bistrița-Năsăud mai spune că băiatul era un copil vesel și că nimic din comportamentul lui nu a indicat că ar avea probleme.

„De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a mai spus inspectorul şcolar general. În urma incidentului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
 

 
 
Loading...