Un copil olimpic de la țară și-a donat bicicleta unei familii amărâte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Andrei, un copil de 12 ani care trăieşte şi învaţă în mediul rural, şi-a donat bicicleta unei familii amărâte. Băiatul a primit o bicicletă nouă cadou de la părinţi, pentru că a avut media 10 pe linie, şi a hotărât împreună cu mama sa să îşi doneze vechea bicicletă.

Andrei Ganea are 12 ani şi urmează să înceapă în această toamnă clasa a VI-a. Acesa învaţă la Şcoala Generală din Telciu, la 40 de kilometri de Bistriţa. Anul acesta, băiatul a participat la olimpiada judeţeană de Geografie, unde a obţinut locul al II-lea. Lipsa câtorva sutimi l-au împiedicat să-şi testeze cunoştinţele şi la etapa naţională.

Băiatul a terminat clasa a V-a cu 10 pe linie, motiv pentru care, tatăl său i-a dăruit o nouă bicicletă.

„Bicicleta veche am cumpărat-o în urmă cu câţiva ani, iar în primăvara aceasta am dus-o la reparat. Tatăl lui i-a promis că dacă va avea 10 pe linie o să primească o bicicletă nouă. Şi cum a avut 10 pe linie a primit o bicicletă nouă”, spune Anca Ganea, mama băiatului.

Bicicleta nouă nu a fost vândută sau ţinută pentru fratele mai mic al lui Andrei, ci donată. Asta în ciuda faptului că nu vorbim despre o familie cu venituri peste medie. Mama băiatului este casnică, iar tatăl munceşte sezonier în Austria.

Ideea de a dona bicicleta i-a venit mamei băiatului, care a văzut anunţul de pe Facebook a unei asociaţii care ajută familiile defavorizate. Fără să stea pe gânduri, femeia i-a propus băiatului ei să doneze bicicleta, iar acesta a acceptat.

Mai multe, pe adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net