Un dâmboviţean va primi un rinichi de la femeia pentru care au zburat medicii din avionul prăbuşit

Ultima actualizare:

    Un dâmboviţean va primi un rinichi de la femeia pentru care au zburat medicii din avionul prăbuşit în Apuseni
Un dâmboviţean va primi un rinichi de la femeia pentru care au zburat medicii din avionul prăbuşit în Apuseni

Tragedia din Munţii Apuseni îi va salva viaţa unui dâmboviţean. Medicii clujeni au prelevat rinichii femeii, pentru care au zburat medicii şi au salvat viaţa a doi bărbaţi.

„Noi am pornit din Cluj în jurul orei 12.30 şi am ajuns la Oradea la ora 15.00. Am prelevat cei doi rinichi ai femeii, iar în jurul orei 21.00 am ajuns înapoi la Cluj şi i-am transplantat la doi bărbaţi. Unul dintre rinichi a ajuns la un bărbat de 45 de ani din Vâlcea, iar celălat la un bărbat de 49 de ani din Dâmboviţa. Ambii pacienţi sunt în afara oricărui pericol, iar starea lor este stabilă”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, dr. Dan Luscalov, transmite adevarul.ro.

De la femeia din Bihor au mai fost prelevate şi două cornee care urmau să fie duse la Bucureşti de cadrele medicale care se aflau în avionul care s-a prăbuşit. Acestea au fost transportate însă de o ambulanţă şi au ajuns la pacienţii care le aşteptau.

Ficatul unei femei aflate în moarte cerebrală a fost motivul pentru care medicii din avionul prăbuşit trebuiau să ajungă la Oradea. Acest organ nu mai poate fi prelevat, iar viaţa femeii la care urma să ajungă atârnă de un fir de aţă.

Femeia care aştepta ficatul este însoţită şi ea de ghinion: în toamna anului trecut a fost anunţată că i se face transplantul, însă apoi s-a constatat că organul nu era de calitate.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă rezidentă au decedat, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, luni după-amiaza, în Munţii Apuseni, pe raza judeţului Cluj. Aeronava la bordul căruia se mai aflau copilotul şi patru cadre medicale urma să ajungă la Oradea pentru prelevarea unui organpentru transplant.

Citeşte şi:

Iovan pilota «avionul morţii» pentru 2.000 de lei pe lună

Adrian Iovan a cerut amânarea zborului în urma căruia a murit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net