Un medic stomatolog din Bălceşti, judeţul Vâlcea, e acuzat de pacienţii săi că i-a îmbolnăvit de hepatită C. Dentistul are o experienţă de 25 de ani în domeniu şi până acum a tratat aproape tot oraşul. Zece dintre pacienţii săi au aflat că sunt infectaţi cu hepatită C după ce şi-au făcut analizele la un laborator din localitate, informează rtv.net.


Oamenii spun că au fost infectaţi de medic în urma unor tratamente stomatologice care au avut loc în cabinetul său. Aceştia susţin că însuşi medicul e purtător al virusului hepatitei C şi că astfel i-a îmbolnăvit pe toţi.

Am fost la laborator, analiza trebuia făcută după şase luni, căci atunci iese virusul la analiză. Am aşteptat, am făcut VHC-ul, am ieşit pozitiv. Psihicul este la pământ, nu mă pot obişnui că sunt infectată cu virsulul C”, a declarat o femeie la rtv.net.

Medicul neagă că ar fi infectat cu virsulul hepatitei C, dar şi că i-a îmbolnăvit pe acei oameni. El crede că este victima unui complot al medicilor stomatologi care îi fac concurenţă în oraş. „La fiecare trei-patru luni eu îmi fac analizele. E pe primul loc sterilizarea”, a afirmat medicul Costel Toma, negând că ar avea vreo vină în îmbolnăvirea pacienţilor săi.

Colegiul Medicilor Dentişti nu se poate autosesiza, spun reprezentanţii instituţiei, până când pacienţii nu depun plângere împotriva stomatologului. Până acum nici un pacient nu s-a adresat instituţiei.

 
 
Loading...