Cei care vor să obțină permisul de conducere vor putea fi obligați să treacă și de un curs de prim ajutor în trafic. Motivația introducerii acestei pregătiri ar fi că 50% din decese au loc în primele minute de la accident. Propunerea este analizată de Senat.


Deputatul Tudor Ciuhodaru, care este de profesie medic, a avut inițiativa de a propune introducerea unui curs de prim-ajutor în trafic pentru candidații la obținerea permisului auto. ”Astfel, toți șoferii vor putea asigura rapid și corect măsurile de prim ajutor. Câteva secunde fac diferența dintre viață și moarte: lipsa oxigenării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute de la oprirea respirației, iar afectarea permanentă a creierului survine în 4-6 minute. Pentru a fi eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulțirii. Manevrele incorecte pot duce la sechele grave”, argumentează deputatul Tudor Ciuhodaru.

Proiectul a fost recent înregistrat la Senat pentru dezbateri și va trebui să obțină votul parlamentarilor pentru a putea fi adoptat.

 
 
Loading...