Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect legislativ pentru concediul de divorț. Este vorba despre un concediu trei zile lucrătoare acordat la cerere angajaților pentru a depăși ”trauma desfacerii căsătoriei”.


Conform Hotnews.ro, deputatul PSD Georgian Pop susține, în expunerea de motive, că divorțul este o traumă care afectează annual ”peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii”. Drept urmare, statul ar trebui să acorde o atenție sporită persoanelor care trec printr-un asemenea ”eveniment familial”.

Ce prevede proiectul de lege pentru concediul de divorț

  • Concediul pentru divorț se acordă în condițiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Cei ce au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț de 3 zile lucrătoare, în condițiile prevăzute de lege.
  • Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fonndul de salarii la unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
  • Concediul pentru divorț se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului.

Proiectul a fost înregistrat la Senat și va sta în dezbatere publică. Camera Deputaților este decizională.

 

Dana Săvuică, adevărul despre divorţ: «Eu nu făceam nimic înainte să întreb!»

Alice Peneacă: “Eu şi Bobby suntem în proces de divorţ”

 

Loading...