S-au întors acasă! Misiunea doctorilor și asistentelor din echipajul medical care au lucrat într-un spital din Slovacia s-a încheiat după 28 de zile. Echipa din România a venit în sprijinul cadrelor medicale din țara grav afectată de pandemie.


Delegaţia formată din 5 doctori, 8 asistenţi şi 2 reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a implicat în acordarea asistenţei medicale pentru pacienţii aflaţi în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic, în Secţiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Personalul medical din România i-a sprijinit pe colegii în combinezoane albe din Slovacia, suprasolicitați din cauza cazurilor grave ale pacienţilor infectaţi cu virusul SARS – CoV – 2. În 2020, acest echipaj a lucrat la spitale din Italia şi Republica Moldova, scrie adevarul.ro. 
„Dintr-un procent de 100% al pacienţilor slovaci aflaţi în grija echipei medicale din România, rata de detubaţi şi trimişi pe secţie a fost de 58%. De asemenea, 28% au rămas în grija medicilor slovaci, iar 14% au decedat”, a explicat Departamentul pentru Situații de Urgență.  Slovacia este una dintre țările grav afectate de COVID – 19 din Uniunea Europeană. La o populație de 5,4 milioane de locuitori, țara cu capitala la Bratislava a înregistrat, de la începutul pandemiei, 349.270 de îmbolnăviri și 9.104 de decese. 

 
 
Loading...