Un fost profesor îi ajută pe elevi să-şi testeze cunoştinţele online

Ultima actualizare:

    Nicolae Popa  îi ajută de 14 ani  pe copii să înveţe  într-un mod atractiv
Nicolae Popa îi ajută de 14 ani pe copii să înveţe într-un mod atractiv

Nicolae Popa, fost profesor de informatică, a creat platforme online unde copiii învaţă singuri. Aici, elevii găsesc lecţii de scriere cu toate degetele, jocuri, probleme interactive, chiar şi teste de limba englez.

Deşi nu a sperat la un succes, în 2020 se  împlinesc 14 ani de muncă voluntară online pentru ialomiţeanul Nicolae Popa. Zilnic, numărul utilizatorilor variază de la câteva sute la câteva mii. Bărbatul de 39 de ani este în prezent programator independent la Slobozia. Munca însă la crearea de site-uri educaţionale îl ţine permanent conectat la toate problemele sistemului de învăţământ din România. Când i-a venit ideea înfiinţării unor site-uri educative, s-a gândit în primul rând la elevii săi, dar şi la propriii copii. Are trei, şi îşi doreşte ca ei să înveţe singuri, să descopere, să se perfecţioneze continuu, notează adevarul.ro.

„În urmă cu 13 ani am fost profesor de informatică. Atunci am început lucrul la invatasingur.ro, pentru elevii mei, iar de-a lungul timpului au apărut mai multe idei. Faptul că acestea au prins la public m-au determinat să merg mai departe. A fost mai mult decât am anticipat iniţial. De fapt, nu am pornit la drum cu gândul să dureze aşa de mult. Dar faptul că zilnic câteva sute de oameni fac teste online, inclusiv teste pentru copii de grădiniţă, m-a motivat să merg mai departe cu acest proiect. Şi se fac anul acesta 14 ani de voluntariat din partea mea“, explică Nicolae Popa.

Jocuri, lecţii şi teste interactive

Elevii pot afla  dacă au înţeles  cu adevărat  ceea ce au studiat
Elevii pot afla dacă au înţeles cu adevărat ceea ce au studiat

Cei care au descoperit cele 4 site-uri educaţionale, fie şi din curiozitate, au sfârşit prin a se întoarce acolo. Aici au găsit lecţii de scriere “în orb”, cu toate degetele mâinilor, jocuri, probleme de Logică, lecţii şi teste interactive care vizează educaţia în mediul şcolar, chiar şi teste de Limba Engleză. „Am avut deseori şansa să interacţionez cu cei care mi-au accesat site-ul. Şi am păstrat toate mesajele primite de-a lungul timpului, nu a fost nici măcar unul dintre ele negativ. Cred că aceasta a fost confimarea că ideile mele au fost bine primite şi că trebuie să merg mai departe. Oamenii sunt foarte entuziasmaţi, de fiecare dată când intră. Greul începe atunci când descoperă că trebuie să înveţe. Îmi aduc mereu aminte de o doamnă doctor din Piatra Neamţ, care îmi trimitea mesaje după fiecare lecţie, fericită că reuşeşte să scrie cu toate degetele mâinilor, fără să se uite la tastatură. M-a impresionat acest lucru“, spune IT-istul.

Singurul site cu plată este cel pentru Bac

Site-ul bac-romana.ro  este o platformă dedicată elevilor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Este cu abonament, deoarece conţinuturile sunt făcute de un profesor colaborator, care a muncit un an pentru a crea testele. Costă 5 euro accesul pentru 30 de zile, timp în care elevul poate lucra nelimitat. Celelalte 3 site-uri gratuite sunt: www.invatasingur.ro, www.mate.ro,  www.evaluare-romana.ro. 

„Pe copiii mei ii ajută foarte mult aceste teste online. Dar acest lucru depinde şi de mine, ca părinte, să le cer să facă aceste teste. Cel mai de folos copiilor le sunt două principii pe care le învaţă astfel: 1. Nu poţi promova testul fără să înţelegi cu adevărat. 2. Nu este important să răspunzi repede, ci corect“, explică Nicolae Popa. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net