Un important traficant de droguri din Europa a fost prins la Iași. Albanezul e bănuit că a trasportat 18 kg de cocaină

Ultima actualizare:

    Albanezul Lek Colaj era căutat de autoritățile italieneFoto: bzi.ro
Albanezul Lek Colaj era căutat de autoritățile italieneFoto: bzi.ro

Unul dintre cei mai importanți suspecți de trafic de droguri din Europa a fost încătușat, marți, la Iași. Albanezul Lek Colaj este căutat de italieni, fiind bănuit că a intermediat transportul a 18 kilograme de cocaină pe ruta America de Sud – Olanda – Florența, în valoare de aproape 2 milioane de euro.

Anchetatorii au descins, marți, în vila lui Lek Colaj, aflată în localitatea Lunca Cetățuii, unde acesta locuiește cu soția sa, româncă, și cu copilul lor, scrie bzi.ro. Mascații au întors casa pe dus, căutând chiar și în cutia cu cafea pentru a vedea dacă albanezul are în casă droguri. Nu au găsit decât suma de 4.000 de euro, pe care au indisponibilizat-o. Albanezul a fost ridicat și dus la audieri, în fața anchetatorilor susținându-și nevinovăția. Lek Colaj a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat.

”Instanța dispune predarea persoanei solicitate Lek Colaj către Tribunalul Florența, în vederea cercetării pentru trafic ilicit de substanțe stupefiante și apartenența la o asociere criminală transfrontalieră. Dispune arestarea persoanei solicitate pentru 30 de zile, în vederea predării către autoritățile judiciare italiene”, spun magistrații ieșeni. Sentința este definitivă. De remarcat este faptul că, potrivit legislației italiene, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic ilicit de substanțe stupefiante și apartenența la o asociere criminală transfrontalieră, pedeapsa maximă este de până la 20 de ani de închisoare.

A fost șeful grupării

Magistrații din Florența (Italia) au precizat în mandatul european emis pe numele lui Lek Colaj faptul că, în urmă cu aproximativ 5 ani, acesta ar fi coordonat o grupare ce ar fi intermediat aducerea unor cantități de 8 kilograme, respectiv 10 kilograme de cocaină, în două tranșe. Drogurile urmau să fie transportate din America de Sud, către Olanda, iar, mai apoi, urmau să ajungă în regiunea Toscana, respectiv în Florența.

Numai că, la un moment dat, autoritățile italiene au interceptat transportul. Au urmat perchezițiile efectuate de carabinieri și trupele antidrog din Florența, iar cercetările au luat amploare.

Achitat într-un alt dosar de trafic de droguri, la Timișoara 

În urmă cu trei ani, Lek Colaj a fost trimis în judecată de DIICOT Timiș pentru trafic de droguri. La prima instanță, acesta a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru complicitate la trafic internațional de droguri de risc. Era vorba despre o cantitate de 30.217 grame fragmente vegetale-inflorescențe. Albanezul a făcut recurs și l-a câștigat, fiind achitat în cele din urmă.

Citește și: 

Cel mai bătrân traficant de droguri are 91 de ani

Culmea prostiei. Dealer de droguri a sunat la poliție să anunțe că i s-a furat cocaina

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net