Un italian cu 8 clase a operat nestingherit la un spital privat din Bucureşti

Ultima actualizare:
Adina Alberts l-a denunţat pe italian
Adina Alberts l-a denunţat pe italian

Aveţi grijă în mâinile cui vă lăsaţi sănătatea! Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată de prestigiu să-l lase să intre în sala de operaţie. Chirurgul fals se numeşte Matthew Mode, pe numele real Matteo Politi, a venit în România în urmă cu un un, timp în care a operat câţiva pacienţi, care au scăpat teferi din mâinile lui. Ultima lui meserie în Italia este cea de valet.

Un italian cu 8 clase, care se dădea drept un eminent chirurg plastcian britanic şi opera sub numele de dr. Matthew Mode, a fost demascat şi dat pe mâna autorităţilor. Potrivit Libertatea, bărbatul nu are studii de specialitate, fiind un simplu valet. Deşi în Italia a primit o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare, bărbatul şi-a dorit atât de multă să practice medicina încât nu s-a lăsat intimitat de lege şi şi-a încercat norocul în urmă cu un an în România. La noi, a reuşit să păcălească sistemul.

Indiciile care l-au dat de gol pe chirurgul fals  

Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător. Astfel, a fost făcută o sesizare la Direcţia de Sănătate Publice și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.


    Matthew Mode este de fapt Matteo PolitiFoto: arhivă personală
Matthew Mode este de fapt Matteo PolitiFoto: arhivă personală

În țara lui, în 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulți ani în care a mințit că e medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.

El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare.

În România a venit în urmă cu un an și chiar a operat câțiva pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciun pacient nu a murit.

Cum a operat chirurgul fals în România

El a operat în România în baza unui aviz de la Direcţia de Sănătate Publică, în condiţiile în care orice medic străin care practică în România e obligat să obţină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR) şi Ministerul Sănătăţii. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile. 

Bărbatul a păcălit un spital spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat pentru că e aglomerație. Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei nu a explicat încă avizul oferit medicului închipuit.

În urma acestui caz, Colegiului Medicilor din România va demara o amplă anchetă la clinicile private din Bucureşti şi din ţară pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Cine l-a demascat pe Matthew Mode

Un celebru medic plastician şi+a dat seama că Matthew Mode nu este cine pretinde. Este vorba despre dr. Adina Alberts. 

"Eu sunt medicul care a constatat că acest doctor nu știe să opereze și eu am anunțat și Poliția, eu am anunțat și Colegiul Medicilor, de la mine au plecat toate. Din momentul în care eu am anunțat Colegiul Medicilor au trecut câteva luni bune, din păcate. Am anunțat, cred că la sfârșitul lunii octombrie sau noiembrie. Poliția și-a făcut datoria și a făcut dosarul pe care trebuia să-l facă. Tot ce pot să vă spun este că eu sunt medicul care a dat aceste informații către Colegiul Medicilor și către Poliție. El a avut pe mână mulți pacienți, din păcate și după (ce au fost anunțate autoritățile - n.r.)", a declarat Adina Alberts, într-o intervenție telefonică la B1 TV. Dacă asistentele au constat că medicul nu ştia să se spele corect pe mâini şi nici să-şi pună mănuşile, Adina Albert a explicat că el ştia în schimb multe noţiuni medicale.  

Matthew Mode este de fapt Matteo Politi
Matthew Mode este de fapt Matteo Politi

”Au fost câteva suspiciuni. L-am văzut cum se mișca în sala de operații, am avut câteva discuții. Să știți că la nivel de discuție medicală omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical. Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară niște suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului și felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Ușor, ușor și eu, și asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă. El înșela în mai multe privințe pe cei din jur, nu numai prin faptul că a declarat că este medic și nu e”, a adăugat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net