Un mecanic TAROM, prins băut la serviciu. Reacția companiei

Ultima actualizare:

    Pandemia de COVID-19 a obligat companiile aeriene să blocheze la sol avioanele pentru mai mult de o lunăFoto: Arhiva Click!
Pandemia de COVID-19 a obligat companiile aeriene să blocheze la sol avioanele pentru mai mult de o lunăFoto: Arhiva Click!

În urmă cu o lună a avut loc un incident grav pe Aeroportul din Iași. Cu toate acestea, de abia acum s-a aflat că un mecanic TAROM, care verifica avionale înainte de decolare, a fost prins băut la muncă.

Mecanicul a fost recalcitrant și a agresat personalul, se arată în raportul întocmit de un inspector al aerogării, motiv pentru care s-a solicitat intervenția Poliției de Frontieră, notează DIGI24

Bărbatul a fost dus la cabinetul medical, unde rezultatul verificări cu aparatul alcooltest a fost de 2,11. 

"Având în vedere articolele și materialele de presă care abordează cazul unui angajat al Direcției Tehnice TAROM, care și-a desfășurat activitatea în condiții neconforme pe Aeroportul Internațional Iași facem următoarele precizări:

1. În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autoritățile de la Iași, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă și solicitarea de rechemare transmisă către acesta.

2. Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranță nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă.

3. La nivelul angajatorului s-a constituit o comisie de disciplină.

4. Raporturile de muncă dintre TAROM și angajatul în cauză încetează, potrivit dispozițiilor legale, începând cu data de 1 septembrie a.c.

5. Din 24 iulie și până în prezent, salariatul nu a desfășurat nici un fel de activitate în cadrul companiei.

În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele TAROM sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranță în aviație. Cazul de la Iași este regretabil și nu este reprezentativ pentru Direcția Tehnică TAROM. Mai mult decât atât, compania TAROM a acționat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acțiunilor pe care le-a desfășurat fostul nostru angajat și în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. TAROM are o politică de toleranță zero față de astfel de cazuri", se arată în comunicatul dat de TAROM.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net