Un medic de la Spitalul Județean Alba, în stop cardiac din cauza epuizării

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Stresul şi presiunea psihică îşi pun amprenta asupra medicilor din prima linie. Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Dan Crainic, a suferit un infarct în timp ce îşi exercita profesia, după ce în urmă cu câteva zile același lucru i s-a întâmplat unui medic de pe ATI de la același spital.

Diana Mârza, managerul Spitalului Județean Alba Iulia, a declarat pentru Digi24 că în cursul zilei de vineri, medicul Dan Crainic a acuzat dureri în piept, a fost consultat, stabilizat de echipa medicală din cadrul spitalului, apoi a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj, unde urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, dar „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”, a spus managerul spitalului la Digi24.

„În ultima lună, presiunea asupra noastră și stresul au fost foarte mari. Lucrăm de dimineața de la 6:00 până noaptea la 12:00 - 1:00, vorbim în continuu la telefon, ne chinuim să găsim un loc pentru fiecare pacient, în județul nostru numărul de pacienți confirmați cu COVID este foarte mare. Am făcut față până acum și sperăm că vom face, dar suntem supuși zilnic unui stres foarte mare și suntem foarte obosiți”, a explicat Diana Mârza. Ea este convinsă că medicul Dan Crainic a făcut infarct din cauza epuizării.

În acest moment, cu greu se poate găsi un loc liber la spital, iar instituția medicală ar mai avea nevoie de încă doi medici pe ATI, în condițiile în care au mai fost transferați doi din județ zilele trecute.

„Noi mai avem un medic ATI-ist cu infarct zilele trecute”, a menționat Diana Mârza. „Cu siguranță se întâmplă din cauza oboselii, dar doamna doctor este bine și acum sperăm că și domnul doctor medical o să fie bine”, a adăugat managerul Spitalului Județean Alba.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net