Un medic din Slatina trage un semnal de alarmă: «Acum începem să vedem adevăratul COVID-19!»

Ultima actualizare:

    La spitalul din Slatina au  fost trataţi, de la începutul  pandemiei, peste 500 pacienţi,  10 dintre aceştia decedând  în unitatea sanitară
La spitalul din Slatina au fost trataţi, de la începutul pandemiei, peste 500 pacienţi, 10 dintre aceştia decedând în unitatea sanitară

Medicii fac apel la responsabilitate şi îi avertizează pe cetăţeni că spitalele mari nu mai au locuri la Terapie Intensivă, indiferent de gravitatea cazurilor acestea fiind tratate la spitalele teritoriale. „Se pune problema dacă vor mai fi locuri în unităţile ATI locale“, dezvăluie un medic neurolog.

Un bărbat de 44 ani, care nu era diagnosticat anterior cu vreo boală, a murit în urmă cu două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, după două săptămâni de spitalizare, din care una la Terapie Intensivă. În ultima parte a spitalizării, s-a încercat transferul pacientului către spitale de rang superior, însă fără succes, pentru că spitalele mari nu mai au locuri la ATI, scrie adevarul.ro.

Un alt deces a fost înregistrat sâmbătă, 15 august 2020, fiind vorba despre un bărbat de 55 ani, iar de la începutul pandemiei la SJU Slatina s-au înregistrat 10 decese. Spitalul din Slatina a tratat de la începutul pandemiei, în Secţia Boli Infecţioase, cazurile uşoare şi medii de COVID-19, însă în ultima perioadă medicii au fost obligaţi să îngrijească şi cazurile grave, care ajung în Terapie Intensivă, pentru că este o criză acută de locuri la Terapie Intensivă. Situaţia este atât de gravă încât un medic neurolog din cadrul SJU Slatina a simţit nevoia să facă un apel pe Facebook. „Situaţia infectărilor cu SARS CoV-2 a ajuns în punctul în care nu se mai pune problema să fiţi transferaţi într-o clinică universitară dacă vă agravaţi. Se pune problema dacă vor mai fi locuri în unităţile ATI locale! Nu ştiu dacă înţelegeţi acest lucru! Luni de zile, datorită restricţiilor impuse, noi, cel puţin în Olt, nu am avut cazuri multe. Şi cei care au fost erau asimptomatici sau cu minime simptome. Aşa încât mulţi au spus că virusul ăsta e o glumă. Şi nu au luat în serios situaţia. Numărul cazurilor a crescut şi începem să vedem adevăratul COVID- 19! Şi credeţi-mă pe cuvânt, e cumplit! Am trăit să privesc în ochi un pacient tânăr, fără comorbidităţi, care abia reuşea să respire prin masca de oxigen, perfect conştient, înţelegând tot ceea ce se întâmplă, înţelegând că probabil va muri! Şi a şi murit! Şi deja şirul acestor cazuri se îngroaşă rapid!“, a scris dr. Carmen Stancu pe contul său de Facebook. Medicul avertizează că „la Slatina începe să se moară de COVID-19 ca la carte, cu pneumonie, cu tromboze, cu tot tacâmul. Şi mor tineri fără comorbidităţi! Au apărut şi încep să crească numeric! E un tablou dramatic“, a mai scris medicul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net