Un medic a povestit cum o pacientă a murit sub ochii lui

Ultima actualizare:

    Victimele au fost duse la camere de gardă ale spitalelor, unde au fost operaţi de urgenţăFoto: Mihai Călin
Victimele au fost duse la camere de gardă ale spitalelor, unde au fost operaţi de urgenţăFoto: Mihai Călin

Tragedia din Clubul Colectiv de vineri seara (30 octombrie), în urma căreia au murit 27 de oameni şi răniţi peste 180, a şocat chiar şi medicii care s-au ocupat de victimele incendiului. Unul dintre medicii de gardă de la Spitalul Universitar a povestit că o victimă a murit chiar sub ochii lui din cauza arsurilor.

Chirurgul Ina Petrescu a explicat că este medic din 1998, dar nu a mai văzut o astfel de tragedie. Ea a simţit că a văzut iadul şi că este în război. 

"Sunt medic din anul 1998 şi pot să spun că aceasta este pe primul loc în topul celor mai grele gărzi, indiscutabil. În primele secunde, în primul minut, am simţit că văd iadul pe pământ, după care imediat mi-am dat seama că va veni un val de răniţi şi ne-am mobilizat cu toţii. Simţeam că suntem oarecum în război”, a povestit dr. Ina Petrescu, Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Universitar Bucureşti, la digi24.ro.

Momentul în care şi-a dat seama de amploarea tragediei a fost cel în care o fată, cu arsuri grave, a murit sub ochii ei. Ina Petrescu a operat patru pacienţi gravi vineri noaptea, iar sâmbătă încă unul. 

„Au venit în valuri, prima pacientă a fost o arsură minoră, după care a apărut din nefericire pacienta care a decedat şi mi-am dat seama de amploarea tragediei. Şi de atunci încolo a fost o avalanşă. În timpul nopţii am operat patru dintre pacienţii gravi, iar ziua încă un pacient, i-am reluat pe toţi pacienţii din nou şi i-am reevaluat. Mirosul de fum, mi-am dat seama că şi noi tuşeam şi aveam secreţii şi în continuare simţim mirosul de fum. Cel puţin pentru mine, noi cu toţii eram alţi oameni faţă de ceea ce suntem astăzi”, spune medicul.

Imagini dramatice de la locul tragediei

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net