Curtea de Apel Iaşi a decis! Un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident rutier din 2015 va primi de la o companie de asigurări un milion de euro drept despăgubiri morale. Sentinţa magistraţilor ieşeni este definitivă.


În aprilie 2015, tânărul Tudor Gall se afla într-un automobil Jaguar condus de verişoara sa, Patricia Gall. Alături de ei mai călătoreau un student din Franţa şi unul din Turcia.În apropierea satului vasluian Crasna, maşina s-a răsturnat, iar Tudor a fost grav rănit, suferind o fractură de coloană vertebrală. În urma accidentului, tânărul a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

Compania de asigurări va plăti şi contravaloarea tratamentului

Tribunalul Iaşi a decis ca Tudor Gall să fie despăgubit cu suma de un milion de euro, dar compania de asigurări care emisese poliţa RCA s-a împotrivit şi a făcut apel la această sentinţă. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au menţinut însă decizia, aceasta devenind definitivă. În plus, Curtea de Apel Iaşi a hotărât ca firma de asigurări să-i achite tânărului contravaloarea tratamentului. „Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.500 lei lunar, reprezentand contravaloare cheltuieli tratament recuperare, începand de la momentul introducerii acţiunii (11.11.2015) si până la momentul încetării recuperării. Respinge cererea de obligare a pârâtei la plata sumei de 1.250 lei cu titlu de cheltuieli cu asistent personal”, au mai stabilit judecătorii ieşeni prin sentinţa definitivă.

CNADNR i-a dat aceeaşi sumă fetei care a rămas fără o mână

georgiana.jpg

Georgiana Ghegeliu
Georgiana Ghegeliu şi-a pierdut braţul din cauza unui parapet rupt

Georgiana Ghegeliu a primit în 2014 un milion de euro drept despăgubiri morale de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale pentru că şi-a pierdut braţul drept într-un accident rutier. Pe 26 decembrie 2006, un parapet de pe marginea Drumului Naţional 13, care era rupt, a intrat prin portiera maşinii în care se afla Georgiana şi i-a străpuns braţul la nivelul cotului. Din cauza intervenţiei întârziate, mâna i s-a cangrenat şi medicii au fost nevoiţi să i-o amputeze de la umăr. Curtea Supremă a decis că vinovată de starea proastă a drumului este CNADNR şi a obligat-o să-i acorde tinerei un milion de euro drept despăgubiri morale.

 

 
 
Loading...