Un milion de oameni vaccinați anti Covid-19 în Marea Britanie. ”Finalul este la orizont”

Ultima actualizare:

    Un milion de persoane au fost vaccinate anti Covid-19 în Marea Britaniefoto: Shutterstock
Un milion de persoane au fost vaccinate anti Covid-19 în Marea Britaniefoto: Shutterstock

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a publicat duminică un mesaj pe Twitter în care a precizat că până în prezent un milion de oameni au fost vaccinaţi în Regatul Unit, iar de luni va începe campania de imunizare cu serul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

„Finalul este la orizont”, a adăugat, cu speranță, Matt Hancock, potrivit News.ro.  

Pe de altă parte, Sir Mark Walport, fost consilier ştiinţific al Guvernului şi membru al Grupului de Consiliere Ştiinţifică pentru urgenţe (SAGE), a declarat, la emisiunea „The Andrew Marr Show” de la BBC, că menţinerea măsurilor de distanţare fizică este singura modalitate de a controla semnificativ virusul.

Expertul a mai spus că democraţiile vestice au întâmpinat greutăţi în controlarea virusului faţă de regimurile autoritare şi a adăugat că nivelul patru de restricţii în vigoare în multe zone din UK este necesar, dar că „este destul de clar că vom avea nevoie de mai multe măsuri”.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a declarat, în aceeași emisiune, că nu poate exclude posibilitatea de extindere a restricţiilor în Anglia: „Este posibil să fim nevoiţi să luăm, în săptămânile următoare, măsuri care vor fi mai restrictive. Situaţia este gravă”.

Prim-ministrul a declarat că Marea Britanie ar fi putut sta un an în carantină pentru a eradica virusul, dar asta ar fi afectat „colosal”  economia şi sănătatea mintală a oamenilor.

Boris Johnson: ”Riscul la care sunt expuşi copiii este foarte, foarte scăzut”

Boris Johnson a mai declarat că părinţii ar trebui să îşi trimită copiii din ciclul primar la cursuri luni.

El a calificat închiderea unităţilor de învăţământ din Londra şi din sud-estul Angliei drept „excepţională”, din cauza variantei de coronavirus care se răspândeşte mai rapid.

„Şcolile sunt sigure - este foarte, foarte important să subliniez asta. Riscul la care sunt expuşi copiii este foarte, foarte scăzut”, a spus premierul.

Întrebat dacă oamenii de ştiinţă au dat un verdict în cazul controlării noii variante a coronavirusului dacă şcolile rămân deschise, prim-ministrul a spus că dovezile nu sunt clare. El a subliniat că mai mulţi experţi în sănătate publică au arătat că tinerii ar avea mai mult de suferit dacă şcolile rămân închise.

„Prioritatea trebuie să fie educaţia copiilor”. Johnson a mai afirmat că testarea în masă a lor, în mod regulat, ar putea avea un impact „uriaş” pentru menţinerea şcolilor deschise.

„Vom vaccina zeci de milioane de oameni pe parcursul următoarelor trei luni”, a completat el.

Citește și:

Primul român vaccinat împotriva Covid-19 este medic rezident în Marea Britanie. Cum se simte acum

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net