Un militar în vârstă de 33 de ani din Constanţa s-a înecat în Marea Neagră, miercuri,12 iunie, după ce a mers în zona digului de sud din Năvodari pentru a culege rapane. El era încadrat ca bucătar la bordul unei nave militare. La faţa locului s-a deplasat şi elicopterul SMURD, dar în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale bărbatul nu a putut fi salvat, iar acestea au fost nevoite să declare decesul.


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri, în zona digului de sud din Năvodari, unde se afla o persoană de sex masculin, posibil înecată. 

La faţa locului s-au deplasat pompieri de la Staţia Midia cu o autospecială cu modul de prim ajutor, care au început manevrele de resuscitare, victima fiind în stop-cardiorespirator. De asemenea, în zonă s-a deplasat şi elicopterul SMURD, dar în ciuda eforturilor susţinute ale cadrelor medicale, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Potrivit primelor informații victima are 33 de ani și este orginară din Constanța. Bărbatul și-a pierdur viața după ce s-a scufundat pentru a culege rapane. El era de profesie militar și fusese încadrat ca bucătar la bodul navei militare Mărășești. Reprezentanții Forțelor Navele Române au confirmat faptul că bărbatul lucra ca bucătar pe Fregata Mărășești din anul 2006. În anul 2011 a participat la misiunea Active Endeavour în Marea Mediterană cu Fregata Regina Maria.

Cazul este cercetat de Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, sub coordonarea Parchetului Militar Constanţa.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: