Un mort şi 3 răniţi, după ce 16 apartamente au explodat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Panică, ieri dimineaţă, într-un bloc din Reşiţa. Oamenii au fost treziţi la ora 6.10 de o puternică explozie care le-a smuls uşile şi geamurile locuinţelor. O persoană a murit, trei au fost rănite, zeci de apartamente au fost distruse şi câteva maşini afectate de dărâmături.

Nenorocirea a fost provocată de o pensionară, Lenuţa Năstase (70 de ani) care locuia la etajul al doilea şi care, deşi avea centrală termică pe gaz a preferat să nu o pornească şi a dat drumul la aragaz pentru a se încălzi peste noapte. Un scurt puseu pe reţeaua de gaz a stins flacăra şi a făcut ca în locuinţă să se acumuleze gazul.

Maşinile din faţa blocului au fost avariate

simeon stalpnicul png

La ora 6.10, atunci când bătrâna s-a trezit şi a aprins lumina în bucătărie, a declanşat o scânteie care a provocat explozia. Suflul deflagraţiei a fost atât de puternic încât femeia a fost aruncată pe geam, direct în parcarea de lângă bloc, cu tot cu aragaz şi cu pereţii apartamentului, care, practic, au îngropat-o.

Aragazul femeii a zburat pe geam

simeon stalpnicul png

Bătrâna a murit pe loc. Bubuitura puternică a trezit toţi locatarii. Toate apartamentele de la parter la etajul 4, în total 16, au fost distruse, iar alte 30 de apartamente din scara cu pricina, dar şi de la blocurile din jur au rămas fără uşi şi geamuri. Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, pentru îngrijiri. Peste 50 de oameni sunt disperaţi pentru că nu mai pot locui în casele devastate de explozie. Acestora li s-a oferit, temporar, cazare în internate, hoteluri şi în alte locaţii şi vor primi ajutoare între 500 şi 1.300 de lei de la primărie. Şi maşinile parcate în apropiere au fost afectate de dărâmături.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net