Un nou număr de telefon pentru șomaj tehnic. De aici afli tot ce te interesează

Ultima actualizare:

    Angajații de la ANOFM răspund la întrebările românilor legate de șomajul tehnicFoto: adevarul.ro
Angajații de la ANOFM răspund la întrebările românilor legate de șomajul tehnicFoto: adevarul.ro

Un nou număr de telefon pentru șomaj tehnic a fost pus la dispoziție de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). De aici afli tot ce te interesează despre acest subiect.

De astăzi, 14 aprilie, ANOFM pune la dispoziția cetățenilor un nou număr de telefon - 021.444-0000, la care pot suna pentru a obține informații suplimentare cu privire la șomajul tehnic și la facilitățile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020.

”Noul număr de telefon, operat în parteneriat cu Telekom România, optimizează serviciul de informare efectuat de ANOFM, scurtând timpii de așteptare. Astfel, încă din faza de inițiere a apelului, cetățenii vor putea fi repartizați către operatorii call-centerului, în funcție de categoria în care se încadrează”, anunță autoritățile.  

Call-centerul va funcționa în același interval orar ca și până în prezent, respectiv între orele 9.00- 16.00, de luni până joi și vineri, între 9.00-13.00.

ANOFM reamintește faptul că angajatorii au la dispoziție platforma digitală https://aici.gov.ro pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă.

”Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va depune, în continuare, toate eforturile și demersurile necesare, astfel încât toate solicitările din partea cetățenilor să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt și mai eficient, propunandu-și să vină în întâmpinarea problemelor românilor astfel încât relaționarea dintre instituție și cetățeni să se facă într-un mod cât mai profesionist și modern”, preciezează Victor Picu, președintele ANOFM.

Peste un milion de români sunt în șomaj tehnic

La ultima raportare, publicată de Ministerul Muncii, erau în șomaj tehnic 1.046.527 de români, dintre care: 324.087 din Industria prelucătoare, 198.588 din domeniul Comerț cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor și alți 119.846 care activau pe zona Hoteluri și restaurante.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/florin-citu-ministrul-finantelor-despre-somajul-tehnic-pentru-bugetari-nu-este-ceva-ce

http://Ce se întâmplă cu cei peste un milion de șomeri tehnic. Sunt sau nu obligați angajatorii să-i primească 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net