Un nou proiect în Capitală! Pietonii de la Piaţa Romană, trimişi în subteran

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Revoluţie urbanistică într-una din cele mai circulate intersecţii ale Capitalei. Pasajul pietonal pe care Municipalitatea vrea să-l construiască la Piaţa Romană va duce la desfiinţarea semafoarelor pentru pietoni. La fel ca la Piaţa Universităţii, bucureştenii nu vor mai putea traversa zona decât pe sub pământ.

Autorul proiectului, arhitectul Alexandru Beldiman, a explicat ieri, în cadrul unei dezbateri publice pe marginea investiţiei, că pasajul subteran va avea o suprafaţă de 5.600 de metri pătraţi, din care 550 de metri pătraţi vor reprezenta spaţii comerciale. Construcţia va avea cinci intrări: două în zona ASE, una în zona cunoscută sub numele de "la coloane", una în dreptul BCR, iar ultima la intersecţia bulevardelor Lascăr Catargiu şi Dacia.

În subteran vor fi galerii comerciale după modelul Pasajului de la Universitate

simeon stalpnicul png

"La suprafaţă, trotuarele vor fi lărgite cu patru metri şi va creşte suprafaţa alocată spaţiilor verzi, urmând să fie plantaţi în zonă 55 de frasini", a explicat arhitectul Beldiman. Potrivit specialiştilor, timpul de aşteptare a vehiculelor la semafoarele din intersecţie va scădea cu o treime, de la 135 la 90 de secunde. Nici unul dintre aceste lucruri nu a convins însă reprezentanţii societăţii civile prezenţi la dezbateri.

După realizarea pasajului pietonii nu vor mai putea traversa intersecţia pe la suprafaţă

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

"Nu există argumente pentru oportunitatea investiţiei şi, în plus, acest proiect ajută numai şoferii şi este împotriva pietonilor", a declarat Florina Presadă unul dintre cei mai vehemenţi contestatari. Construcţia pasajului este estimată a începe în luna iulie, va costa 65 de milioane de lei şi va dura aproape doi ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net