Directorul Spitalului „Nicolae Malaxa” din Bucureşti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, scrie News.ro, care citează Gazeta Sporturilor. Se pare că Secureanu a decontat inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.


Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor prezintă înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

Așadar, sunt făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma  RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare, facturile, în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la începutul acestui an.

Facturi publicate de GSP arată că „s-a ajuns până la a deconta înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie”.

„Noi ştim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajaţi ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu plăţile pe care spitalul le-a făcut către RYS, în ultimii cinci ani şi despre care spun că erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

„În fiecare zi, RYS livrează tonere şi alte consumabile de 950 de lei şi repară imprimante, în valoare de alţi 900 de lei. Sumele mai variază, în funcţie de câţi bani cere managerul. Totul e fictiv!”, spune o sursă a ziarului, arătând că cei mai mulţi bani s-au retras din spital din 2014 şi până în prezent, când zi de zi unitatea medicală a plătit 2.000 – 3.000 de lei cash către RYS.

GSP prezintă şi înregistrări audio în care se poate auzi cum directorul Spitalului Malaxa îi insultă, îi înjură şi îi umileşte pe angajaţi şi în special pe directorul financiar.

Mai multe detalii, pe tolo.ro.

 

 
 
Loading...