Un nou tip de înșelăciune: metoda "COVID-19"! Poliția Română trage un semnal de alarmă

Ultima actualizare:

    Doi bărbați din Vrancea au adunat 33.000 de lei prin metoda COVID-19
Doi bărbați din Vrancea au adunat 33.000 de lei prin metoda COVID-19

Poliția Română atrage un semnal de alarmă cu privire la existența unui nou tip de înșelăciune: metoda COVID-19. Doi tineri bănuiţi că au înşelat mai multe persoane prin metoda "COVID-19" au fost reţinuţi miercuri de poliţiştii din Vrancea. Ei ar fi obținut peste 30.000 de lei de la trei victime. Așadar, reprezentanții Poliției Române au scris un mesaj pe pagina de Facebook a instituției prin care au relatat întâmplarea și au oferit sfaturi pentru ca nimeni să nu mai fie păcălit de noua metodă.

Poliția Română a relatat o întâmplare recentă, a căror protagoniști au fost doi tineri de 26 și 30 de ani. Cei doi bărbați din Vrancea au telefonat mai multor persoane susținând că unul dintre membrii familiei a fost infectat cu noul coronavirus și se află în stare foarte gravă la spital. Profitând de reacția emoțională a celor cu care discutau, bărbații solicitau apoi diferite sume de bani sub pretextul folosirii acestora pentru efectuarea tratamentelor sau transferului presupusului pacient la un spital din Constanța sau străinătate. 

Potrivit Poliţiei, cei doi tineri ar fi reuşit să înşele victimele cu suma de 33.000 lei. Sumele de bani au fost ridicate în mod direct de la domiciliul victimelor de către unul dintre bărbaţi, care se dădea drept "curier".

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Vrancea.

Iată mesajul integral al Poliției Române

Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19”!

Citește până la sfârșit! Poate te ajută!Varianta lor: „ - Alo! Fiul dumneavoastră este grav bolnav, în urma infectării cu virusul Covid-19 și trebuie să îl transferăm urgent la un spital din afara țării! Trimitem imediat la dumneavoastră pe cineva să ridice suma necesară salvării lui!Varianta noastră: „ - Bună seara!...de la Biroul Rutier, Poliția Municipiului Focșani! Ne veți însoți la sediu, este necesar să lămurim anumite aspecte!”Ora 01.40: Daniel și Sebastian, polițiști rutieri, patrulau pe centura municipiului Focșani, iar din sens opus, un autoturism, al cărui șofer părea grăbit, accelerează și mai mult la vederea echipajului.Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, au întors după acesta, oprindu-l după 1 km și, în câteva clipe, „s-a făcut și mai multă lumină” într-un caz, la care echipa noastră lucrează.Pe scurt - În cursul lunii iulie, două persoane, sub imperiul stării emoționale create de „așa-ziși” medici, au înmânat, în total, suma de 33.000 de lei, pentru „salvarea” celor dragi, unor „curieri”.Cei doi ocupanți, cu vârste de 26 și 30 de ani, au acum timp să se gândească la faptele lor.Foarte important!Vorbiți cu părinții și bunicii dumneavoastră mai des, rugați-i să vă sune, să se asigure că sunteți bine, mai ales când alții sună înaintea dumneavoastră și susțin „urgențe”.Nu vă lăsați înșelați prin aceste metode! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net