Un ONG vrea să-i ia decorația Gabrielei Cenușă, asistenta lui Marcel Vela. Se războiește în instanță

Ultima actualizare:

    Gabriela Cenușă, asistenta lui Marcel Vela, care a primit o surpriză din partea șefului său
Gabriela Cenușă, asistenta lui Marcel Vela, care a primit o surpriză din partea șefului său

Decorația primită de Gabriela Cenușă, din partea președintelui Klaus Iohannis, a pus pe jar societatea civilă. Un ONG a anunțat deja că a cerut în instanță anularea decorației ajunsă în poseia asistententei ministrului de Interne, Marcel Vela.

Asociația Reset a anunțat că a cerut în instanță anularea decorației primite de Gabriela Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela.

Cererea de chemare în instanță pentru retragerea Medaliei Națională „Pentru Merit” clasa a III-a
Cererea de chemare în instanță pentru retragerea Medaliei Națională „Pentru Merit” clasa a III-a

Reprezentanții ONG-ului au transmis că s-au îndreptat către instanța de judecată după ce Cancelaria Ordinelor și Ministerul de Interne nu au răspuns solicitărilor în baza legii 544, privind liberul acces la informațiile publice.

”Reset a solicitat Administrației Prezidențiale să retragă Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a, cu însemn pentru civili, doamnei Cenușă-Siia Mădălina Gabriela. Medalia a fost acordată în baza unei motivări/scrisori de recomandare a Ministerului de Interne, care trebuie să precizeze meritele cu totul deosebite sau faptele strălucite și meritorii în serviciul statului român pe care le-a realizat dna Cenușă-Siia. Din informațiile apărute în spațiul public, am aflat că singurul merit sau faptă strălucită a doamnei Cenușă este că a fost asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela. În speranța că doamna în cauză are și alte merite, dar nu le știm noi, am adresat două cereri în baza Legii 544/2001, una către Cancelaria Ordinelor (care ne-a direcționat către MAI) și una către Ministerul de Interne (care nu ne-a răspuns încă). În fața acestor refuzuri de a ne furniza informațiile, am cerut în instanță anularea ordinului”, au anunțat astăzi, 23 decembrie, pe Facebook reprezentanții asociației. 

Gabriela Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela, fără facultate

Aceștia arată că solicitarea fost făcută în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile publice. Gabriela Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela, a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, pe 1 decembrie, cu Medalia Națională „Pentru Merit” clasa a III-a, la propunerea șefului său. 

Tânăra, care a recunoscut că nu a terminat facultatea, a spus că lucra de 6 luni la cabinetul șefului MAI și că se mândrește că și-a făcut ”datoria, cu pasiune și dragoste din funcția de consilier al unui ministru care a condus instituția într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa postdecembristă”.

Citește și: 

Cine este Gabriela Cenușă, asistenta fără facultate a lui Marcel Vela, decorată de președintele țării

Eroii de la Colectiv, decorați de Iohannis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net