Un paznic de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulger! Alte două persoane au fost rănite

Ultima actualizare:

    Un paznic de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulger, iar alte două persoane au fost răniteFoto: Pixabay
Un paznic de la Sarmizegetusa a murit lovit de fulger, iar alte două persoane au fost răniteFoto: Pixabay

Tragedie joi, 8 august, la Sarmizegetusa Regia. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, trei persoane au fost lovite de fulger. Una dintre ele, un bărbat de 47 de ani, care era paznic al sitului arheologic, și-a pierdut viața, iar doi soți, aflați în vizită, au suferit traumatisme.

Pompierii militari din Orăştie şi un echipaj medical au intervenit, joi, la Sarmizegetusa Regia, pentru salvarea a trei persoane, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Bucium, paznic la situl arheologic şi doi vizitatori, soţ şi soţie, din Pogoanele, judeţul Buzău, care au fost loviţi de fulger în timpul unei furtuni.

Trei persoane au fost lovite de fulger, dintre care un bărbat a decedat 

Cei doi soţi, care prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăştie, potrivit Mediafax. 

Potrivit pompierilor, pentru a treia victima nu s-a mai putut face nimic. Bărbatul decedat, în vârstă de 47 de ani din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia.

„Pompierii militari ai Detașamentului Orăștie, specializați în acordarea primului ajutor, și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean au acționat pentru salvarea victimelor, doi soți din Pogoanele, județul Buzău. Cei doi soți, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor și a medicilor SAJ și au fost duși conștienți și cooperanți la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Orăștie. Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieții. Bărbatul decedat, de 47 de ani, din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia”, a informat ISU Hunedoara. Centrul județului Hunedoara s-a aflat sub incidența unui cod galben de vreme rea caracterizat de averse, ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină și descărcări electrice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net