Un preot cu probleme psihice a înjunghiat un bătrân în plină stradă

Ultima actualizare:

    Preotul agresor este cunoscut ca fiind vulcanic și mereu pus pe ceartăfoto: Adevărul
Preotul agresor este cunoscut ca fiind vulcanic și mereu pus pe ceartăfoto: Adevărul

Nicolae Sîrca, fost paroh la Parohia Aleuș din județul Sălaj a fost acuzat de tentativă de omor după ce miercuri, 9 august, a înjunghiat cu un cuțit un bătrân de 72 de ani, în plină stradă. Preotul demisionase din funcție, însă nu fusese exclus din sânul Bisericii Ortodoxe Române.

UPDATE: Preotul a fost arestat pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Sălaj. Sentința poate fi însă contestată.

Nicolae Sîrca a fost reținut pentru 24 de ore și pus sub acuzația gravă de tentativă de omor, urmând ca în cursul zilei de joi, 10 august, să se stabilească dacă va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Agresorul a sărit asupra bătrânului miercuri în jurul ori 16.30 și i-a provocat mai multe plăgi în zona gâtului și a mâinii stângi.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, fostul preot ar fi urmărit o necunoscută pe stradă, însă i-a pierdut urma, femeia dându-și seama că este expusă unui real pericol. La scurt timp, Nicolae ar fi scos un cuțit pe care îl avea la el și s-a năpustit asupra unui bătrânel și l-a înjunghiat în zona gâtului, după ce ar fi încercat să îl taie și pe față, însă victima a reușit să se ferească.

” Victima a fost transportată la Spitalul din Şimleu, însă din fericire, leziunile suferite nu îi pun viaţa în pericol", au precizat reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, potrivit Adevărul. Preotul a negat acuzațiile aduse și a refuzat să vorbească cu anchetatorii.

Nicolae sîrca a slujit la Parohia Alueș, până în urmă cu trei ani când și-a dat demisia, invocând problem medicale. Preotul este catalogat de cunoscuți ca fiind un om vulcanic și mereu pus pe ceartă. Mai mult decât atât, acesta ar fi avut și unele probleme de natură psihică, pentru care ar fi urmat un tratament medicamentos.

"De atunci nu a fost îmbisericit, ceea ce înseamnă că nu oficia slujbe la nicio biserică. Oficialii Episcopiei vor organiza astăzi o şedinţă pentru a analiza măsurile ce se impun în cazul preotului Nicolae Sîrca. În paralel cu ancheta penală, vor face şi noi o anchetă bisericească, iar dacă se va dovedi că părintele este vinovat, el va fi caterisit", a precizat Claudiu Nechita, purtătorul de cuvânt al Eparhiei sălăjene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net