Primarul comunei Vinţu de Jos din Alba, Petru Ioan Barbu, a fost reţinut luni, pentru patru infracţiuni, iar astăzi instanța a decis cercetarea sa în libertate, sub control judiciar timp de 60 de zile.


Primarul este membru PNL şi este acuzat că a plătit sume mari de bani către societatea unui om de afaceri fără ca aceasta să fie executat lucrări în comună. La audierile de luni au fost prezenţi şi viceprimarul, respectiv secretarul comunei Vinţu de Jos, scrie adevarul.ro.  

Din cercetări a rezultat că, în luna decembrie a anului 2020, instituţia, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat cinci contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate, în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei. 

Apoi, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul primăriei ar fi fost întocmite documente fictive de predare –primire şi ar fi fost achitată întreaga sumă contractată. În urma percheziției făcute la sediul instituţiei publice, au fost identificate şi ridicate documente care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă.  

Primarul și administratorul societăţii comeciale au fost reținuți luni pentru 24 de ore, iar astăzi instanța a stabilit să fie anchetatți în stare de liberate, sub control judiciar. Acuzațiile care li se aduc sunt: delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare. 

Citește și: 

Un primar din Vaslui şi-a implicat fiul şi nora în afacerile penale. Gelu Pecheanu ar fi furat şi toaca de la biserică

Fostul primar Gheorghe Nechita, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

 
 
Loading...
Citeste tot despre: