Un profesor din Satu Mare vinde cel mai vechi laptop din lume

Ultima actualizare:

    Modelul are peste 31 de ani de când a fost lansat pe piaţăFoto Vocea Transilvaniei
Modelul are peste 31 de ani de când a fost lansat pe piaţăFoto Vocea Transilvaniei

O adevărată piesă de muzeu a fost scoasă la vânzare de către un profesor din Satu Mare. Epson HX-20, a fost inventat în 1981 dar a ieşit pe piaţă abia în 1983.

Iosif Bondici, din Satu Mare a primit laptopul cadou din partea fiului său, care ştia că tatăl acestuia este pasionat de electronică, şi a putut găsi un astfel de exemplar în Italia. Calculatorul este de dimensiunea unei coli A4 şi cântăreşte 1.6 kilograme. şi încă este în stare de funcţionare. Cu un display LCD de 120×30 pixeli, primul laptop din lume are  o tastatura full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile Ni-Cd și 16 KB memorie RAM, cu posibilitate de upgradare la 32 KB.

”Am fost sunat de mai multe persoane din țară, dar încă nu am găsit un cumpărător. Le spun la toți din start că prețul nu e negociabil, nu-l dau numai ca să scap de el. Mai ales că este mai valoros cu cât trece timpul”,  a declarat pentru Iosif Bondici, pentru voceatransilvaniei.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net