Un proiectil a aterizat într-o grădină din Merghindeal

Ultima actualizare:

    Satul Merghindeal se află la 58 km de municipiul Sibiu
Satul Merghindeal se află la 58 km de municipiul Sibiu

S-a declanșat o anchetă militară, după ce un proiectil militar folosit în cadrul exerciţiului Saber Guardian 17 de la Cincu (Brașov) a aterizat în grădina unui localnic din Merghindeal (Sibiu), potrivit news.ro. Din fericire, nu au fost semnatale probleme deosebite.

Exercițiile militare se desfășoară în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu, iar, joi seară, comandantul centrului a fost informat că „un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime”, a anunțat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului.

„Din observaţiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul”, precizează ministerul, adăugând că în poligonul Cincu s-au desfăşurat, joi, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum şi cu tehnică de tancuri şi blindate.

Sâmbătă, la poligonul din judeţul Cincu, este programată ”Ziua Distinşilor Vizitatori” ai exerciţiului întrunit cu trageri de luptă “Getica Saber 17” din marja Saber Guardian 2017 (SG17).

Aproximativ 5.000 de militari din şase ţări, 650 de mijloace de luptă şi 30 de aparate de zbor vor prezenta o demonstraţie dinamică a unui exerciţiu de tragere întrunit, care va include focuri de aviaţie şi artilerie, desfăşurate în sprijinul unităţilor blindate terestre care apără zona împotriva unei ameninţări.

Saber Guardian 17 este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea noastră, în perioada 11-20 iulie, la care participă 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere.

Exerciţiul se desfăşoară pe teritoriile naţionale ale Bulgariei, României şi Ungariei.

Pe teritoriul României, exerciţiul are loc în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net