Un protestatar a fost ridicat cu forța de jandarmi, sâmbătă, 10 august, de la mitingul din Piața Victoriei, și amendat cu 300 de lei pentru injurii aduse forțelor de ordine. Într-o filmare care s-a propagat rapid pe internet apar șase jandarmi care pun protestatarul la pământ și încearcă-l imobilizeze.


Potrivit Mediafax, patru protestatari din Piața Victoriei au fost duși la secțiile de poliție, doi dintre aceștia având arme albe, unul materiale pirotehnice și cel de-al patrulea a fost amendat cu 300 de lei pentru că a adresat injurii forțelor de ordine, a anunțat Georgian Enache, din partea Jandarmeriei Române. Reprezentantul Jandarmeriei Române a precizat că nu au fost înregistrate niciun fel de incidente deosebite.

Un protestatar a fost ridicat cu forța de jandarmi la protestul din 10 august 2019

„Patru persoane au fost conduse la secția de poliție până acum. Toate cele patru persoane au fost interceptate în zona filtrelor de care v-am anunțat. Două având asupra lor arme albe, un spray lacrimogen și cuțit, o altă persoană cu materiale pirotehnice și o altă persoană care a adresat injurii forțelor de ordine și nu a respectat măsurile dispuse pentru acel filtru a fost sancționată cu amendă în valoare de 300 de lei”, a declarat Georgian Enache.

Protestatarul a fost contactat ulterior telefonic de către postul de televiziune Digi 24 și a explicat că „injuriile” nu au fost de natură jignitoare, ci el a considerat că acestea descriau, mai degrabă, realitatea. Acesta a dezvăluit că le-a spus jandarmilor că „sunt sclavii lui Dragnea”, moment în care aceștia au considerat că bărbatul trebuie înlăturat din zona protestului și dus la secția de poliție. 

 
 
Loading...