Un pui rănit de bufniță a fost adoptat de salvamontiștii gorjeni. Pasărea va fi eliberată când va putea să zboare

Ultima actualizare:

    Pasărea e răsfățată zilnic de salvatorii montaniFoto: Salvamont Gorj
Pasărea e răsfățată zilnic de salvatorii montaniFoto: Salvamont Gorj

Oameni cu suflet ales! Un pui de bufniţă care a fost operat fiindcă avea o aripă ruptă se recuperează în sediul Salvamont Gorj. Salvatorii montani vor încearca să înveţe pasărea să se hrănească, pentru momentul în care va fi eliberată în mediul ei natural.

Puiul de bufniţă a fost găsită de un gorjean la marginea orașului Târgu Jiu. Pasărea nu mai putea zbura, având o aripă ruptă, și a fost operată. „În urmă cu circa două luni, la sediul Salvamont Gorj din Târgu Jiu a fost adus un pui de bufniţă cu o aripa ruptă, găsit lângă o pădure de la marginea oraşului. Micuţa pasăre a fost cuminte şi sociabilă de la început, a băut apă, a mâncat şi a fost adoptată imediat şi cu mare drag de către salvamontiştii gorjeni. În ziua urmatoare, bufniței i-a fost făcut un consult de specialitate la clinica «Clinivet» din Târgu Jiu, condusă de doctorul Vasile Popescu, cel care are sub observaţie şi câinii de salvare ai Salvamont Gorj, şi a fost operată imediat“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a celor de la Salvamont Gorj.

Mănâncă și cercetează sediul                     

Bufniţa se recuperează în sediul salvatorilor montani, unde şi-a găsit un loc preferat: lângă un panou de căţărare. „Acum aripa, deşi mai scurtă cu aproximativ 2 centimetri, este vindecată, iar bufnița a revenit la sediul Salvamont Gorj, unde i-a fost pus la dispoziţie un spaţiu generos, în garajul instituţiei, ca să-şi recapete forţele şi aptitudinile de zbor. Bufniţa a ales şi un loc unde să stea, în structura panoului de căţărare, de unde coboară să mănânce şi să cerceteze sediul”, transmit salvamontiștii. Ei speră ca bufniţa să se întremeze, o vor pregăti să prindă hrană vie şi îi vor reda libertatea cât mai repede.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net