Adrian, un băiat de 16 ani din Maramureş, este căutat fără întrerupere de patru zile. A dispărut în timpul unei excursii cu prietenii la pădure. Pompieri, scafandri, poliţişti şi voluntari au împânzit dealurile, pădurile şi lacurile, în speranţa că vor de urma lui. Sunt şi zeci de mii de internauţi care s-au implicat în căutări, transmite digi24.ro.


Ultima imagine cu Adrian este la un grătar cu prietenii. Amicii lui spun că tânărul a pregătit focul în curtea cabanei şi la un moment dat le-a spus că pleacă puţin. Au trecut patru zile de atunci. „Am ajuns la ora 7 (seara) la cabană. Ne-am apucat să pregătim. El s-a dus după lemne de două ori, a făcut focul, a fost totul în regulă. La un moment dat, un prieten l-a întrebat unde pleacă şi a zis că se întoarce după 5 minute. Si atât a fost”, povesteşte o tânără, prezentă la petrecere.Era ora 21.40. Odată ieşit din curtea cabanei, tânărul parcă a intrat în pământ. Nimeni nu l-a mai văzut.„Sâmbătă seara am stat până târziu afară, până la ora 11 însă nimic, nu l-am observat, nu l-am văzut”, spune un localnic.

„Nu avea nici un motiv de sinucidere”

Mama băiatului a lansat un apel disperat pe Facebook în speranţa că cineva îi va da de urmă. Zeci de mii de oameni au distribuit postarea.„Nu există nicio explicaţie pentru dispariţia lui, nici o explicaţie. Era un copil fericit, nu avea nici un motiv de sinucidere, nu avea absolut niciun motiv să plece de la cabană. Astea sunt cele două variante pe care le mai cred: e închis undeva sau e mort. Simt că trăieşte, simt că îl găsesc şi trebuie să îl găsim!” La momentul dispariţiei, Adrian era îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi şi adidaşi. Nu avea la el nici măcar telefonul mobil. Adolescentul este căutat încontinuu pe uliţele comunei, prin pădurile din zonă, în lacurile din Ocna Şugatag şi chiar şi în satele învecinate.

Este căutat în lacurile din apropiere

„Cu echipe canine din judeţele învecinate, a fost căutat în pădure, în apropiere, de jandarmi, de poliţie. Dar nici o urmă, nici nimic. Să dispară aşa, fără să îl vadă cineva, nu ştiu, nu îmi pot da seama. L-am căutat în lacul ăla mare, lacul Gabor, acum îl căutăm în lacurile astea mai mici, să vedem”, a declarat Ion Berci, un pompier civil din Ocna Șugatag.  „Sunt şi atâtea locuri periculoase aici, la noi, şi atâtea surpături care…orice se poate întâmpla”, afirmă un localnic. Între timp, mai mulţi voluntari cu motociclete şi ATV-uri au căutat pe dealurile din zonă. În zilele următoare o echipă de scafandrii din Mureş va verifica alte trei lacuri din zonă.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: