Un sfert dintre turişti şi-au anulat minivacanţa de Rusalii de pe litoral

Ultima actualizare:

    Iunie, o lună comprimisă pe LitoralFoto: Calin Gavrilas
Iunie, o lună comprimisă pe LitoralFoto: Calin Gavrilas

În acest weekend, erau aşteptaţi pe litoral peste 50.000 de turişti, însă din cauza ploilor abundente, aproximativ 30 % şi-au anulat vacanţa, scrie Adevarul.ro.

Hotelierii se aşteptau ca anul acesta numărul turiştilor să fie egal sau mai mare cu cel din 2018 şi 2019. Atunci au ajuns la mare peste 70.000 de turişti care au cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro în trei zile. „Vacanţa de Rusalii este afectată de vremea de afară, în primul rând că ne bucurasem că aveam rezervări aproape de 100%, iar zilele trecute deja au început oamenii să-şi facă anularea”, a declarat pentru Mediafax Iolanda Nanu, manager de hotel. „Constatăm o scădere dramatică, iar pierderile sunt undeva între 80 şi 90% comparativ cu 2019. Cu siguranţă dacă ar fi să cuantificăm în bani, aici putem vorbi de câteva milioane bune de euro, 3-4 milioane poate, care, o sumă, o parte dintre ele sunt minus în bugetul de stat”, a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT sud-estul României.

Citește continuarea pe Adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net