Un spaniol în conducerea Timişoarei? Jorge Gonzalez vrea să fie în Consiliul Local al orașului de pe Bega

Ultima actualizare:
Neamţul Samuel Fritz
Neamţul Samuel Fritz

Figuri noi în politica din România! Spaniolul Jorge Gonzalez (54 de ani), profesor la Liceul “Jean Louis Calderon” din Timişoara, şi-a propus să conducă oraşul de pe Bega după alegerile locale din acest an. Stabilit în capitala Banatului în 1994, Gonzalez s-a înscris în Uniunea Salvaţi România (USR) şi speră să ocupe un loc în viitorul Consiliu Local Timişoara.

Familiarizat cu sitemul de învăţământ din România, Jorge Gonzalez intră în politică având drept principal obiectiv Educaţia. “Părinţii se zbat ca să intre copiii lor la «şcolile de elită», iar cei care nu reuşesc rămân frustraţi la o şcoală de categoria a doua. Obiectivul nostru este ca şcolile de cartier să devină şcoli îndrăgite de vecini, şcoli de suflet. Pentru asta avem soluţii concrete”, explică profesorul iberic, stabilit în România cu mulţi ani în urmă. 

A predat doi ani în Japonia

El face parte din USR Timişoara şi se va număra printre candidaţii la un loc în Consiliul Local. “Dacă vrei să schimbi o ţară în bine, schimbă în bine sistemul educativ. Aceasta este convingerea mea”, s-a destăinuit intelectualul iberic într-un interviu acordat scriitorului Robert Şerban.

Gonzalez s-a născut în 1966, la Madrid, scrie adevarul.ro. În 1989 a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea Complutense din Madrid, iar între 1991 şi 1992 a fost profesor de spaniolă în capitala Japoniei, Tokyo. În 1994 a venit la Timişoara, unde a lucrat, timp de şase ani, ca lector  la Universitatea de Vest.

În perioada 2001-2004 a predat la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, apoi a revenit la Timişoara, unde activează la Liceul „Jean Louis Calderon”, ca profesor de limbă şi cultură spaniolă. 

Fritz, fost consilier personal al preşedintelui Germaniei

Candidatul USR la Primăria Timişoara este tot un străin stabilit în capitala Banatului. Germanul Samuel Dominic Fritz are 36 de ani şi a studiat Ştiinţele Politice şi Administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franţa) şi la Universitatea din York (Anglia).


    Neamţul Samuel Fritz
Neamţul Samuel Fritz

Între 2013 şi 2015 a fost consilier personal al fostului preşedinte german Horst Köhler, iar din 2016 a lucrat ca funcţionar la Administraţia Prezidenţială a Germaniei, fiind şef de cabinet al preşedintelui.  

“România se va schimba de jos în sus. Cu oameni ca tine şi ca mine, nu cu politruci, nici cu supereroi”, spune Fritz, care crede că e timpul “să intre aer proaspăt şi să scoatem totul la lumină, pentru că incompetenţa şi corupţia pot supravieţui doar în întuneric”.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net