Supravieţuitor Colectiv, declaratie-şoc: “Piedone a ucis 64 de oameni”

Ultima actualizare:

    Alex a lansat "Nemuritorul Rock", o piesă inspirată de tragedia din "Colectiv"Foto: Facebook
Alex a lansat "Nemuritorul Rock", o piesă inspirată de tragedia din "Colectiv"Foto: Facebook

Noaptea de 30 octombrie a rămas în memoria tuturor drept una dintre cele mai dureroase experiențe din istoria recentă a României. Sute de persoane au mers într-un club să se distreze, într-o seară ca oricare alta, dar de acolo nu au mai ieșit tot sute. Au ieșit oameni arși, au ieșit morți pe brațele prienilor și necunoscuților, dar și persoane care au scăpat aproape nevătămate, dar cu sufletele rănite pentru totdeauna.

Una dintre aceste persoane este Alex Plîngu, unul dintre tinerii din Clubul Colectiv. A scăpat cu viață, dar vâlvătaia i-a lăsat arsuri de gradul 2B și 3 pe mâna dreaptă și pe spate, iar piciorul stâng i-a fost zdrobit. Două luni le-a petrecut pe un pat de spital de la "Bagdasar-Arseni", dar ceea ce încă i se derulează în fața ochilor va rămâne pururea în suflet.

"Nu vreau să mor în chinuri"

Adevărul.ro a stat de vorbă cu Alex. Acesta a povestit despre perioada petrecută în spital și despre cum trebuia să suporte dureri atroce sau moartea vreunui camarad de suferință. A vorbit și desre sacrificiul medicilor care s-au pus în pericol pentru a le fi aproape răniților. Cadrele medicale au ajuns să-și pună perfuzii și să doarmă doar două ore, pentru a fi mereu de veghe și alături de cei care aveau atâta nevoie de ele.

Alex a fost chiar lângă stâlpul transformat în torță, un burete cuprins de flăcări a căzut pe spatele lui și a fost prins sub oamenii care încercau panicați să iasă. "Doamne, te rog frumos, nu vreau să mor aşa. Nu vreau să mor în chinuri", au fost cuvintele pe care Alex le-a repetat în timp ce se lupta pentru viața lui.

„Cea mai mare vină o are Piedone"

"Mamă, vino că ard", au fost primele vorbe pe care tânărul i le-a transmis mamei sale, prin telefon, atunci când a reușit să iasă cu ajutorul unor oameni care l-au scos de sub maldărul de persoane.

Alex face consiliere de grup pentru a încerca să-și revină pe cât posibil în urma șocului trăit. Și-a reluat viața, studiază Arhitectura și face muzică. Cu toate că este fericit cu viața sa, ceea ce-l mâhnește este că promisiunile autorităților nu au fost împlinite și că nimic nu s-a schimbat. Pentru Alex, principalul vinovat este fostul primar Cristian Popescu Piedone: „Cea mai mare vină o are Piedone pentru că a dat aprobarea respectivă. El a dat semnătura. A omorât 64 de copii nevinovaţi.”

Citește pe adevărul.ro amintirile lui Alex din seara neagră din urmă cu șase luni 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net