Prima condamare pe viață din acest an. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Iași pe numele lui Răzvan Butuc, tânărul de 21 de ani care a ucis doi vecini de bloc, o mamă și pe fiul ei pentru a face rost de bani de droguri.


Potrivit adevărul.ro, în data de 21 aprilie 2019, echipele de intervenție spărgeau ușa unui apartament după ce vecinii sesizaseră poliția că dinăuntru vine un miros pătrunzător, iar ocupanții casei nu mai dăduseră de ceva timp nici un semn de viață. În apartament au fost descoperite două cadavre. Cercetările s-au îndreptat de la început spre adolescentul Răzvan Butuc, în vârstă de 20 de ani, cunoscut drept consumator de droguri. Mai mult, s-au găsit și amprentele sale în casă. Anchetat, suspectul a dat senin amănunte terifiante. Butuc locuia cu părinții în acelaşi bloc, cu un etaj mai jos faţă de cel al victimelor Radu Şipoteanu (49 de ani) şi Elena Şipoteanu (85 de ani). În ziua de 9 aprilie 2019, Răzvan Butuc ar fi urcat la etajul 6 și şi ar fi bătut la uşa unde locuiau Radu şi mama lui, sub pretextul că are nevoie de un telefon mobil să sune pe cineva. Invitat în casă, Răzvan Butuc a mers la bucătărie, a luat un cuțit și l-a înjunghiat mortal pe Radu Șipoteanu. Apoi, a lovit-o pe mama acestuia şi a strâns-o de gât până nu a mai respirat.

bloc-crima-drogat-vecini.jpg

Acesta este blocul în care s-a petrecut crima
În acest imobil la etajul 6 s-a petrecut crima
Foto:ziaruldeiasi.ro

Criminalul a folosit 12 zile casa vecinilor morți

După ce comis crimele, tânărul de 21 de ani a furat din casă mai multe obiecte, pe care le-a vândut ulterior unui amic de-al său, ca să facă rost rost de bani pentru droguri.”Văzând că victimele nu mai reacţionează, a luat din uşa de acces cheile, a ieşit, a încuiat uşa apartamentului şi a plecat. A revenit în seara aceleiaşi zile şi, folosind cheile sustrase, a intrat în locuinţa victimelor şi a luat primele bunuri, respectiv un telefon mobil marca Samsung, un telefon mobil marca Allview, un încărcător de telefon mobil şi un pachet de ţigări marca Ashima”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Timp de aproape două săptămâni, Butuc a intrat zilnic în camera în care se aflau cele două victime, de unde a sustras mai multe lucruri. Ar mai fi avut lucruri de luat din casă dar mirosul emanate de cadavre a silit vecinii să anunțe Poliția

 

Citiți și

 

Crima de la Medicină. Studenta criminală a ajuns «regină» în pușcărie!

 

Crima din Caracal. Gheorghe Dincă: «Am dat foc la niște haine să mă protejez de țânțari»

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: