Caz cutremurător! Procurorii ieşeni au finalizat un dosar cu acuzaţii neverosimile: un bărbat a fost deferit justiţiei după ce şi-ar fi violat cele două fiice. Cel puţin o dată, ieşeanul ar fi abuzat de fiicele sale în acelaşi timp.


Cazul şocant din judeţul Iaşi a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce mama fetelor a reclamat la Poliţie că una dintre fiice ar fi fost violată de tată. E vorba de o tânără de 28 de ani, cu un handicap psihic sever, care, din cauza stării de sănătate, nu a putut povesti prin ce trece. La audieri, anchetatorii au descoperit că o altă fiică a bărba­tului, de 24 de ani, fusese violată în mod repetat încă de când avea 13 ani. Uneori, bărbatul îşi viola cele două fete în acelaşi timp, organizând, după ce se îmbăta, adevărate orgii sexuale cu ele.

Mama, plecată la muncă în străinătate

Conform anchetatorilor, Ioan B. s-a căsătorit cu F.T. în anul 1988, cei doi având două fete, care au acum 28, respectiv 24 de ani. Fata cea mare suferă de un handicap mental grav, având un IQ de doar 25 de puncte, neputând să comunice verbal cu cei din jur. În 2008, mama celor două fete a divorţat de Ion B. şi a plecat la muncă în străinătate. Fata cu probleme psihice a rămas în grija unei bunici şi a tatălui. În 2016, bătrâna a murit, astfel că fiica a rămas doar cu tatăl. „După moartea bunicii, persoana vătămată a rămas în grija inculpatului, cunoscut consumator de alcool, fiind agresiv fizic şi verbal, şi care nu s-a mai ocupat de îngrijirea ei“, se arată în rechi­zitoriu.

Acuzat pentru viol

La începutul anului 2016, mama fetei s-a întors în ţară şi, în timp ce încerca să comunice cu fiica sa, aceasta i-a transmis, mai mult prin gesturi, că tatăl ei ar întreţine raporturi sexuale cu ea. Fata a fost expertizată la IML, dar şi audiată în regim special în prezenţa specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului. Suspiciunile mamei s-au confirmat, astfel că Ioan B. a fost pus sub acuzare pentru viol. Mai mult, întrebată cine a întreţinut raporturi sexuale cu ea, tânăra a putut răspunde, cu greu, cuvântul „tata“. Procurorii au mai aflat că, în trecut, Ioan B. ar fi întreţinut raporturi sexuale şi cu cealaltă fiică. S-ar fi întâmplat în 2006, când, în vară, ar fi venit beat acasă, ar fi pus un cearşaf în geam şi ar fi întreţinut raporturi sexuale cu ambele fiice. La acea vreme, fetele aveau 13, respectiv 17 ani.

 

 
 
Loading...