Un tei plantat de un timişorean când i s-a născut copilul, salvat de la tăiere

Ultima actualizare:

    Operaţiunea de mutare a copacului a fost spectaculoasă
Operaţiunea de mutare a copacului a fost spectaculoasă

Un tei înalt de 12 metri, plantat de o familie din Timişoara în faţa casei chiar în ziua în care li s-a născut copilul, a fost mutat cu succes într-un parc. Arborele, la fel ca şi alţii din zonă, a fost salvat de la tăiere, întrucât locul în care era acum s-a transformat în şantier de construcţii.

Operaţiunea, care a fost planificată de mai multe săptămâni, a început marţi, prin mutarea a şase copaci valoroşi şi va continua şi în următoarele zile. Transportul teiului de 12 metri, care cântărea cu tot cu balot în jur de 30 de tone, n-a fost simplă deloc, scrie adevarul.ro. A fost nevoie de buldozer, de o macara de 18 tone, blocarea circulaţiei, mutarea unor cabluri şi refacerea branşamentului de apă. 

„Când s-a născut fiica noastră, am plantat în faţa casei un tei. În urmă cu câteva luni au început lucrările de reabilitare a străzii, pomii existenţi ar fi urmat să fie tăiaţi şi alţii plantaţi conform proiectului. Pentru noi, teiul era cel mai valoros, aşa că am făcut o solicitare pe aplicaţia mobilă a Primăriei Timişoara. Solicitarea a ajuns la Direcţia de mediu şi au fost începute demersurile pentru salvarea teiului”, a povestit Florin Ciocan, timişoreanul care locuieşte pe Calea Bogdăneştilor. 

Întreaga operaţiune a fost planificată de conducerea Primăriei Timişoara şi Direcţia de Mediu. Mutarea copacilor în noul parc a fost realizată cu sprijinul executantului şi al Societăţii de Transport Public din Timişoara, cu supervizarea Direcţiei Tehnice. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net