Un tren cu 140 de pasageri a deraiat în județul Hunedoara. O persoană a fost rănită

Ultima actualizare:

    Un tren a deraiat în județul Hunedoara, iar o persoană a fost rănităFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta
Un tren a deraiat în județul Hunedoara, iar o persoană a fost rănităFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Două trenuri au deraiat duminică dimineață, 23 decembrie, în județele Hunedoara și Caraș-Severin. Un tren era pentru călători, iar celălalt căra marfă. Trenul de persoane circula pe ruta Constanța-Arad, iar în timpul călătoriei, în judeţul Hunedoara au deraiat trei dintre cele șase vagoane ale garniturii. În el se aflau 140 de pasageri, iar una dintre persoane a fost rănită.

CFR Călători a anunțat imediat după incident că o locomotivă Diesel va prelua cât de curând garnitura de tren, iar călătorii își vor continua drumul. 

Incidentul s-a produs în jurul orei 07.15 dimineața, când ultimele trei vagoane aflate în structura trenului IR 1821 Bucureşti Nord - Arad au deraiat între stațiile Petroșani -Subcetate. În tren se aflau60 de pasageri, mai precis în cele trei vagoane, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători, a precizat CFR Călători.

Potrivit hotnews.ro, CFR a promis că pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Reacția ministrului Transporturilor, Lucian Șova

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, susține că a atras atenția de mai multe ori că starea infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului.

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție", a fost reacția ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

De asemenea, Șova spune, într-un comunicat de presă postat pe site-ul ministerului, că angajații CFR ar putea face mai mult - "astăzi păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare".

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net