Un urs rămas blocat în gardul unei livezi a fost salvat în Dâmbovița

Ultima actualizare:

    Ursul a fost tranchilizat pentru a putea fi salvat
Ursul a fost tranchilizat pentru a putea fi salvat

Intervenție inedită în localitatea Buciumeni, din județul Dâmbovița. Un urs a rămas blocat, luni dimineaţă, în gardul unei livezi din localitatea, iar poliţiştii au solicitat intervenţia unei echipe de specialişti.

Poliţiştii din Buciumeni au solicitat intervenţia unei echipe de specialişti de la Direcţia Sanitar-Veterinară care să tranchilizeze animalul, astfel încât acesta să poată fi eliberat în siguranţă, tranmite Mediafax.

Acesta este al doilea astfel de incident produs în ultimele săptămâni în satul Valea Leurzii, comuna Buciumeni. La începutul lunii septembrie, un urs a rămas blocat în gardul unei grădini, în aceeaşi localitate, animalul fiind tranchilizat şi eliberat pe fondul de vânătoare Buciumeni.

În ultima perioadă, mai multe astfel de incidente au fost semnalate în zona de nord a judeţului Dâmbovița, în sate din comunele Buciumeni şi Pietroşiţa.

De altfel, în zona de nord a județului Dâmbovița în ultimii ani au existat mai multe incidente provocate de urși.

În septembrie 2012, un bătrân de 71 de ani a murit după ce a fost atacat de un urs în timp ce culegea prune din livadă, împreună cu alte trei persoane, în satul Dealu Frumos din comuna Pietroşiţa. În aceeaşi zi, alte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost atacate de urs şi rănite, la Buciumeni, localitate învecinată. Ulterior, ursul a fost împuşcat, iar la autopsie s-a constatat că avea rabie.

În septembrie 2013, două persoane, tată şi fiu, au fost atacate de o ursoaică în localitatea dâmboviţeană Vârfuri, în timp ce se aflau într-un grajd din gospodărie. În aceeași zi, un alt bărbat, în vârstă de 58 de ani, tot din localitatea Vârfuri, a fost atacat de urs, ajungând în stare gravă la spital.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net