Unde au dispărut maidanezii Capitalei?

Ultima actualizare:

    În Capitală, 1.100 de maidanezi sunt în adăposturi și 3.000 pe străzi (foto: Marian Iliescu)
În Capitală, 1.100 de maidanezi sunt în adăposturi și 3.000 pe străzi (foto: Marian Iliescu)

Situație fără precedent în Capitală. Câinii fără stăpân sunt pe cale de dispariție, după ce Municipalitatea a eutanasiat în masă patrupedele abandonate. Deși au o situație clară a numărului de maidanezi eutanasiați, adoptați, aflați în adăposturi și în libertate, autoritățile spun că circa 15.000 de câini sunt de negăsit.

Doar 3.000 de maidanezi mai sunt pe străzi în acest moment, susține directorul Autorității pentru Siguranța și Protecția Animalelor din București (ASPA), Răzvan Băncescu. Din septembrie 2013 și până azi au fost eutanasiați 30.000 de câini bolnavi ori care nu au fost adoptați în termen de 14 zile, cum prevede legea. Peste 20.000 au fost adoptați de iubitorii de animale sau de reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, pentru a-i salva de la moarte. Totuși, 15.000 de patrupede nu ies la numărătoare, iar explicația vine de la șeful hingherilor. „În acest moment există 24 de adăposturi clandestine, atât în București, cât și în afara Bucureștiului. În aceste adăposturi sunt peste 15.000 de câini, fie adoptați de la noi, fie luați de pe stradă. Alții s-au înmulțit direct la ei în adăpost, fiindcă nu respectă regulile privind sterilizarea, tocmai ei care au spus că asta este soluția pentru rezolvarea problemei maidanezilor”, a declarat Răzvan Băncescu pentru hotnews.ro.

Șeful centrului de ecarisaj spune că reprezentanții organizațiilor neguvernamentale fac un mare deserviciu orașului și locuitorilor săi fiindcă duc o politică de repopulare a Capitalei cu maidanezi. „Avem dovezi că maidanezii luați de la ASPA sunt decrotaliați și demicrocipați în unele dintre aceste adăposturi. Sunt situații în care doresc să repopuleze Bucureștiul cu câini”, susține Băncescu. Șeful hingherilor declara, la jumătatea lunii ianuarie, că 90% din maidanezii „salvați” de organizațiile de protecție a animalelor sunt exportați în statele europene, pe bani, ca animale de companie. Unele patrupede, susține Băncescu, ajung în bordeluri de zoofili din vestul Europei ori sunt folosiți în experimente medicale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net