Unde există riscul cel mare să ne infectăm cu Covid-19 și care este timpul pe care nu e bine să-l depășim în compania cuiva

Ultima actualizare:

    Spațiile închise sunt cele mai periculoase atunci când vorbim despre infectarea cu Covid-19
Spațiile închise sunt cele mai periculoase atunci când vorbim despre infectarea cu Covid-19

Ne putem infecta de oriunde cu Covid-19, dar există, totuși, anumite spații care sunt mai periculoase. Potrivit premierului Ludovic Orban, locurile închise ne pot aduce boala. Nici afară nu este mai bine, dacă petrecem mai mult de 15 minute în contact cu o anumită persoană.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că cel mai mare risc de transmitere a virusului Covid-19 apare în spaţii închise şi că este dificilă impunerea purtării măştii peste tot în aer liber, în special în perioada verii.

Şeful Executivului s-a întrebat cum ar fi fost ca turiştii care merg la plajă sau care intră în apă să poarte obligatoriu mască şi a precizat că există totuşi nişte limite.

„Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise. În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Haideţi că sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a declarat Ludovic Orban joi, 23 iulie, la Constanţa.

Acesta a comentat şi cu privire la măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului şi a precizat că nu vrea să se ajungă la noi restricţii sau vreo măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economie.

Ludovic Orban, despre noi restricții

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a conchis Orban.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de îmbolnăviri, astfel că România a ajuns la un total de 41.275, dintre care 24.862 sunt pacienți vindecați și 2.787, asimptomatici, externați după zece zile de spitalizare.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net