Unde poți face cursuri online cu copilul tău cât timp este închisă școala

Ultima actualizare:

    Elevii ar putea să învețe online pe platforme înființate pentru eiFOTO: Click!
Elevii ar putea să învețe online pe platforme înființate pentru eiFOTO: Click!

Școlile s-au închis și nimeni nu poate spune când se vor relua cursurile. Elevii ar putea să învețe online pe platforme înființate pentru ei. Unde poți face cursuri online cu copilul tău.

Copiii stau acasă o perioadă, din cauza coronavirusului. Ei ar putea ține pasul cu materiile de studiu dacă se înscriu pe o platformă a Centrului de Protecte Educaționale și Sportive, hubproedus.ro.

Elevii și părinții pot avea acces la diverse cursuri și activități, înregistrate sau live, din aproape orice domeniu.

Cele mai multe sunt realizate cu sprijinul unor profesori din București, dar se pot trimite materiale educative pe adresa de mail: ssiiee@proedus.ro, informează Primăria Capitalei.

Teleșcoală la TVR 2

Ministrul educației, Monica Anisie, a anunțat la Realitatea Plus: ”Pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a în parteneriat cu TVR realizăm cursuri în vederea susținerii pregătirii lor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Teleșcoala începe de mâine dimineață de la ora 9, primele cursuri pentru elevii claselor a VIII-a și după-amiază, de la ora 15:00, pentru clasa a XII-a. În aceste condiții, o soluție pentru ca elevii claselor a VIII-a și a XII-a să nu piardă materia va fi aplicată încă de luni: cursuri de la distanță transmise de televiziunea publică și predate de profesori voluntari.”

Școala TV începe duminică 15 martie, de la ora 12.00

Primarul Capaitalei, Gabriela Firea, a anunţat că, de duminică, 15 martie, de la ora 12.00, începe o serie de cursuri video în cadrul proiectului Şcoala Tv, primele lecţii urmând să fie destinate preşcolarilor din grupa mare, iar de săptămâna viitoare elevii claselor primare vor putea urmări lecţii live.

Gabriela Firea a anunţat, duminică, 15 martie, pe pagina sa de Facebook, că Primaria Capitalei, prin Proedus, vine în sprijinul elevilor şi al părinţilor, oferind lecţii şi exerciţii practice, la Şcoala TV, scrie news.ro.

“Astăzi, de la ora 12.00, încep o serie de cursuri video în cadrul proiectului Şcoala Tv. Primele lecţii vor fi destinate preşcolarilor din grupa mare, care vor putea urmări o oră de matematică şi una de abilităţi practice. Lecţia va fi susţinută live, începând cu ora 12.00 pe platforma www.hubproedus.ro. De săptămâna viitoare şi elevii claselor primare vor putea urmări lecţii live, cu recapitulări, exerciţii practice şi informaţii din materia la zi”, a precizat Gabriela Firea.

Ea a menţionat că fiecare lecţie se va încheia cu teme pentru acasă pe care elevii le vor putea lucra împreună cu părinţii.

Primăria Capitalei, prin Proedus, lansează platforma de e-learning - www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni.Platforma oferă peste 2.000 de ore de invăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană)• Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership)• Dezvoltare personală (Public speaking, Invaţă să înveţi). 

Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

Citește și:

«Teleșcoala» pentru elevii care stau acasă începe pe 16 martie. Ce program va avea emisiunea

Coronavirus în România. Școlile se închid până în 22 martie! 6 măsuri fără precedent luate de autorități

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net