Unul dintre minerii răpuși la Lupeni, înmormântat de ziua lui

Ultima actualizare:

    † Iuliu Codlean (39 de ani)  a pierit strivit de tavanul galeriei
† Iuliu Codlean (39 de ani) a pierit strivit de tavanul galeriei

Tristeţe, disperare, lacrimi! Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Iuliu Codlean, unul dintre cei doi ortaci ucişi după prăbuşirea galeriei de la Mina Lupeni. Minerul a fost înmormântat duminică, 8 octombrie, chiar în ziua în care ar fi împlinit 40 de ani.

Zi de doliu în Lupeni (Hunedoara), după ce Iuliu Codlean şi Ionel Suciu au murit în urma accidentului joi după-amiază, în subteranele Minei Lupeni. Ieri a fost înmormântat Iuliu Codlean, chiar în ziua în care ar fi împlinit 40 de ani. Străzile localităţii din Valea Jiului au fost locul unor scene dramatice. Sute de oameni au participat la funeraliile celui care şi-a găsit sfârşitul în măruntaiele muntelui. 


    Sute de oameni şi-au luat ieri adio de la minerFoto: Adevărul
Sute de oameni şi-au luat ieri adio de la minerFoto: Adevărul

„8 octombrie. O zi pe care o aşteptam cu atâta bucurie an de an”, a scris soţia minerului. “Astăzi, soţul meu şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere. Eu îl sărbătoresc oricum, pentru că ştiu că e cel mai iubit soţ şi tată dintre pământeni şi acum este cel mai divinizat soţ şi tată dintre îngeri! Tu eşti acolo, noi aici, dar de fapt puntea gândurilor şi iubirii noastre ne apropie atât de mult! La mulţi ani şi să fii zâmbitor cum ai fost întotdeauna. Te iubim”, a încheiat femeia, cu care Iuliu avea trei copii.

Cu lămpile aprinse, minerii au însoţit maşina morturară până la cimitirul din Lupeni. Sute de oameni l-au condus pe Iuliu până la mormânt, scrie adevarul.ro. „Când eram mici, tata pleca la muncă şi ne îmbrăţişa pe fiecare dintre copii, spunându-ne că ne iubeşte. Ştia, ca orice miner, că după ce intri în subteran nu ştii dacă mai ieşi”, le-a spus preotul celor prezenţi la funeralii.

Blocaţi la 400 de metri adâncime

Trei mineri au fost blocaţi joi de o acumulare de minereu în Mina Lupeni, pe o lungime de 20 de metri, la 400 de metri adâncime. Salvatorii au muncit 15 ore pentru aducerea la suprafaţă a victimelor. Iuliu Codlean (39 de ani) a murit strivit de tavanul galeriei. Ionel Suciu (44 de ani), tatăl unei fetiţe, a murit la Spitalul Floreasa. Raul Cizmaşiu (43 de ani) e internat la spitalul din Petroşani, cu o rană la picior, iar starea sa de sănătate este stabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net