UPDATE Copilașul de 8 zile ucis de mamă a fost înmormântat

Ultima actualizare:

    Tatăl și bunica micuțului, răpuși de durere (foto:monitoruldevaslui.ro)
Tatăl și bunica micuțului, răpuși de durere (foto:monitoruldevaslui.ro)

Bebelușul din Bârlad, omorât de mamă la doar opt zile de la naștere, a fost înmormântat luni. Distrus de durere, tatăl micuțului nu s-a dezlipit de sicriul fiului său, David.

UPDATE. Primul copil al soţilor Smocot, din Bârlad, un băieţel de numai patru ani, a fost preluat în regim de urgenţă de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. „Tatăl copilului, care nu şi-a revenit încă din starea de şoc, este depăşit total de situaţie, astfel încât nu doreşte să se ocupe de creşterea fiului său de patru ani. În aceste condiţii, copilul trebuia securizat, astfel încât s-a impus măsura scoaterii din familie şi darea lui în plasament în regim de urgenţă. În urma evaluării cazului, a fost identificată familia bunicilor paterni, care prezintă garanţii şi vrea să se ocupe de creşterea copilului”, a declarat, pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

„Îngerașul David”, așa cum l-a numit si preotul care l-a botezat, a fost condus pe ultimul drum, luni, potrivit monitoruldevaslui.ro.

Câteva hăinuțe albastre aranjate cu grijă pe un prosop și două biberoane cu lapte au fost puse la intrarea în capela Cimitirului „Eternitatea” din Bârlad. O coroanã de flori semnată de tată și de frățiorul de 4 ani al lui David era așezată lângă ușa capelei: „Nu te vom uita niciodată!”. În interior, se afla sicriul pruncului David Smocot. Copilul îmbrăcat în hăinuțe albastre ținea în mânuțe o iconiță.

Dărâmați de durere, tatăl copilului, Adrian Smocot, dar și bunica paternă s-au încurajat reciproc, scrie monitoruldevaslui.ro. Amândoi au sărutat mânuțele pruncului și l-au lăsat să se ridice la ceruri.

Rudele copilului nu s-au dezlipit de sicriu (foto: vremeanoua.ro)
Rudele copilului nu s-au dezlipit de sicriu (foto: vremeanoua.ro)

Ultimele informații despre felul în care a plănuit Elena Roxana Smocot să-și ucidă pruncul demonstreazã că femeia și-a premeditat fapta încă din momentul în care l-a adus pe lume pe copilaș. La solicitarea ei, pe când încă se afla încă în spital, a cerut ca un preot să vină și să-l creștineze, deși acest lucru se face doar dacă pruncul este bolnav, ceea ce nu era cazul lui David.

În data de 12 iunie, în jurul orei 11.00, Elena Roxana Smocot (27 de ani) a rămas singură acasă, după ce soțul ei a plecat la serviciu. În fața celuilalt fiu al ei de 4 ani și a nepotului femeii, în varstă de 7 ani, Elena Smocot și-a izbit copilul de pereți, podea și de toate obiectele de prin casă și l-a scos ulterior în curte unde l-a călcat în picioare. Apoi, a luat un ciob de teracotă cu care a spintecat nou-născutul în zona bazinului, i-a scos organele interne, pe care le-a aruncat în iarbă, pentru ca mai apoi să-i rupă coastele cu mâinile goale. În cele din urmã, a strâns resturile, le-a pus într-o pungã și le-a aruncat în cada din baie, dar le-a acoperit cu o pătură, pentru ca cei doi copii din casă sã nu le vadă.

Elena Smocot, alături de băiețelul ei de 4 ani, care și-a serbat ziua de naștere chiar în ziua înmormântării frățiorului său
Elena Smocot, alături de băiețelul ei de 4 ani, care și-a serbat ziua de naștere chiar în ziua înmormântării frățiorului său

Legiștii au constatat că băiețelul murise înainte de a fi tranșat și eviscerat.

Criminala este cercetată pentru omor calificat și riscă pușcăria pe viață sau încarcerarea între 15 și 25 de ani.

Elena Smocot a fost internată la Psihiatrie, în anii 2010 și 2012  din cauza unor psihoze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net