Medicii de la Spitalul „Marie Curie” din București se află în aceste momente în sala de operații unde realizează o intervenție foarte complexă și dificilă. Chirurgii separă doi băieței siamezi, primii născuți în România.


UPDATE. Operația de separare s-a încheiat cu succes. „A decurs totul foarte bine, așa cum ne-am dorit. Operația a durat în jur de trei ore, iar siamezul parazit, care era dependent total de cel viabil, a fost separat. Siamezii erau lipiți în zona abdomenului. Aveau în comun o porțiune din tubul digestiv al siamezului parazit, pe care a trebuit să-l desfacem, dar și un pedicul vascular (n.r. arteră) al siamezului viabil”, ne-a declarat dr. Radu Spătaru, coordonatorul echipei medicale care a efectuat operația.

spataru.jpg

radu spataru marie curie siamezi
Dr. Radu Spătaru

Mămica băiețeilor a aflat că poartă în pântece doi copii lipiți, când sarcina era mică. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală, care au supravegheat-o pe mamă de la început, au văzut, de asemenea, că unul dintre băieței nu era dezvoltat, practic, doar unul dintre cei doi micuți supraviețuind.

Potrivit dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie intensivă Nou-născuți de la Spitalul „Marie Curie”, ne-a declarat că specialiștii de la Universitar au efectuat un examen RMN și ecografii celor doi feți, în timp ce aceștia se aflau încă în burtica mamei.

copil.jpg

siamezi baieti marie curie separare
Fătul nedezvoltat este separat de băiețelul sănătos (Foto: click.ro)

„Miercuri, medicii de la Universitar au efectuat operația de cezariană, intervenție la care a participat și dr. Radu Spătaru, de la „Marie Curie” și care, în aceste momente, se află în operația de separare”, ne-a declarat dr. Cîrstoveanu.

Din păcate, doar unul dintre copii era dezvoltat corespunzător, motiv pentru care numai el a supraviețuit.  

 

 
 
Loading...