UPDATE EXCLUSIV Primii băieței siamezi, născuți în România se află acum în operație de separare

Ultima actualizare:

    Cei doi băieței sunt uniți în zona abdominală, unul dintre ei nefiind dezvoltat corespunzător (Foto: click.ro)
Cei doi băieței sunt uniți în zona abdominală, unul dintre ei nefiind dezvoltat corespunzător (Foto: click.ro)

Medicii de la Spitalul „Marie Curie” din București se află în aceste momente în sala de operații unde realizează o intervenție foarte complexă și dificilă. Chirurgii separă doi băieței siamezi, primii născuți în România.

UPDATE. Operația de separare s-a încheiat cu succes. „A decurs totul foarte bine, așa cum ne-am dorit. Operația a durat în jur de trei ore, iar siamezul parazit, care era dependent total de cel viabil, a fost separat. Siamezii erau lipiți în zona abdomenului. Aveau în comun o porțiune din tubul digestiv al siamezului parazit, pe care a trebuit să-l desfacem, dar și un pedicul vascular (n.r. arteră) al siamezului viabil”, ne-a declarat dr. Radu Spătaru, coordonatorul echipei medicale care a efectuat operația.

Fătul nedezvoltat este separat de băiețelul sănătos
Fătul nedezvoltat este separat de băiețelul sănătos

Mămica băiețeilor a aflat că poartă în pântece doi copii lipiți, când sarcina era mică. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală, care au supravegheat-o pe mamă de la început, au văzut, de asemenea, că unul dintre băieței nu era dezvoltat, practic, doar unul dintre cei doi micuți supraviețuind.

Potrivit dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie intensivă Nou-născuți de la Spitalul „Marie Curie”, ne-a declarat că specialiștii de la Universitar au efectuat un examen RMN și ecografii celor doi feți, în timp ce aceștia se aflau încă în burtica mamei.

Dr. Radu Spătaru
Dr. Radu Spătaru

„Miercuri, medicii de la Universitar au efectuat operația de cezariană, intervenție la care a participat și dr. Radu Spătaru, de la „Marie Curie” și care, în aceste momente, se află în operația de separare”, ne-a declarat dr. Cîrstoveanu.

Din păcate, doar unul dintre copii era dezvoltat corespunzător, motiv pentru care numai el a supraviețuit.  

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net