UPDATE Greva controlorilor de trafic s-ar putea să vă afecteze călătoria cu avionul

Ultima actualizare:

    În intervalul protestului controlorilor de trafic, sunt programate 44 de zboruri pe Aeroportul Otopeni, cel mai mare din țară
În intervalul protestului controlorilor de trafic, sunt programate 44 de zboruri pe Aeroportul Otopeni, cel mai mare din țară

Atenție, călători! Vineri, între orele 11.00 și 13.00, în timpul grevei de avertisment a controlorilor de trafic, s-ar putea să existe anumite probleme în ceea ce privește transportul cu avionul. Sindicaliștii ROMATSA le cer scuze pasagerilor, în cazul în care zborurile lor vor fi afectate de acest protest.

UPDATE. Reprezentanţii Aeroportului “Henri Coandă” au declarat, pentru News.ro, că nicio cursă nu va fi anulată din cauza grevei, dar mai multe zboruri vor avea întârzieri la plecare şi la sosire. Aproximativ 30 de curse aeriene trebuiau să decoleze între orele 11.00 şi 13.00 de pe Otopeni, spre Germania, Austria, Cehia, Italia, Marea Britanie, Israel, Turcia, Grecia şi Ungaria, Republica Moldova, precum şi spre aeroporturile din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Până la ora 11.00, dintre aeronavele care ar fi trebuit să decoleze de pe Aeroportul “Henri Coandă” în perioada grevei de avertisment au fost anunţate cu întârzieri: cursa W63003 spre Londra (care trebuia să plece la ora 11.35, va pleca la 12.35); cursa 0B111 spre Roma (de la ora 11.40 la 13.17); cursa W63091 spre Dortmund (de la 12.10 la 12.40); cursa R O391 spre Londra (de la 12.30 la 14.00); cursa 0B117 spre Bologna (de la 13.00 la 14.50); cursa RO383 spre Paris (de la 13.10 la 14.30) şi cursa AF5051 spre Paris (de la 13.10 la 14.30). 

Tot aproximativ 30 de curse aeriene interne şi internaţionale aveau orele de aterizare pe Aeroportul “Henri Coandă” între 11.00 şi 13.00. Cursele internaţionale trebuiau să plece spre Bucureşti de pe aeroporturi din Italia, Turcia, Israel, Austria, Germania, Italia, Rusia, Elveţia, Suedia, Belgia şi Norvegia, iar zborurile interne erau pe rutele Oradea-Bucureşti şi Satu Mare - Bucureşti.

Angajaţii ROMATSA vor declanşa greva de avertisment în contextul în care discuţiile purtate până acum inclusiv cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au avut niciun rezultat, a declarat joi, pentru News.ro, liderul ATSR, Gabriel Tudorache.

Liderul sindical a spus că greva va avea loc din cauza neîncheierii unui nou contract colectiv de muncă (CCM), deşi negocierile se poartă din februarie 2016.

De asemenea, sindicaliştii cer scuze public pentru greva de avertisment de vineri a angajaţilor ROMATSA, dar avertizează asupra riscurilor privind siguranţa traficului aerian

„Nu urmărim avantaje materiale, ci siguranţa locului de muncă, în condiţiile în care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu paşi programaţi la faliment şi înstrăinare. Au vândut pământul, urmează cerul?”, se arată într-un comunicat de presă al ATSR, remis, joi seară, News.ro.

Sindicaliştii avertizează că înmulţirea zborurilor pe teritoriul românesc şi diminuarea numărului de controlori de trafic constituie, în acest moment, un atac la adresa siguranţei traficului, cu toate eforturile pe care angajaţii ROMATSA le depun pentru a gestiona eficient traficul din spaţiul aerian românesc.

ROMATSA este regia cu cele mai mari salarii din România. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fără a lua în calcul bonusurile, este de 21.430 lei (aproape 5.000 euro) în acest an.

În România existau, la mijlocul anului trecut, 552 de controlori de trafic aerian, dintre care în jur de 300 sunt controlori de rute, iar restul sunt controlori de turn. Dintre cei 252 de controlori de turn, 47 lucrează la cel mai mare aeroport din România, „Henri Coandă” Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net