UPDATE O adolescentă de 14 ani s-a înecat la Mamaia. Salvamarii – în vacanţă

Ultima actualizare:

    Copiii lăsaţi nesupravegheaţi sunt în pericol la Mamaia. Salvamarii lucrează abia din 1 iulie
Copiii lăsaţi nesupravegheaţi sunt în pericol la Mamaia. Salvamarii lucrează abia din 1 iulie

Trei adolescente din judeţul Argeş au fost salvate în ultimul moment de la înec, în staţiunea Mamaia. Doi localnici care mergeau pe plajă au văzut cum salteau pe care se aflau fetele a fost luată de vânt şi dusă în larg de curenţi. Una dintre fete a decedat la spital din cauză că a înghiţit prea multă apă.

UPDATE: Unul din salvatori: "A tras-o de păr ca s-o salveze"

Ciprian Voicu este numele bărbatului care, ieri, şi-a pus viaţa în pericol pentru a le salva pe cele trei fete care s-au aventurat în larg. Bărbatul povesteşte cum a scos-o din apă pe una dintre adolescente şi cum aceasta a încercat cu disperare să-şi salveze prietena.

Ciprian Voicu este eroul zilei de ieri (foto: telegrafonline.ro)
Ciprian Voicu este eroul zilei de ieri (foto: telegrafonline.ro)

“Una dintre ele a reușit să vină înot la mal, iar două au rămas în larg. Eram la terasă și am văzut agitație! Am încercat să ajung la ele, dar curenții erau puternici și apa foarte rece. Imediat m-am dus și am luat ski-jet-ul! Am intrat în apă și am apucat să o prind pe una dintre ele. Ea a încercat să o ia și pe cealaltă, a prins-o de păr, însă, când am pornit, s-a speriat, probabil, și i-a dat drumul sau a scăpat-o. În urma mea au venit niște pescari și au salvat-o pe cealaltă fetiță cu barca”, a declarat Ciprian Voicu, pentru telegrafonline.ro.

UPDATE: Fata de 14 ani, care a fost scoasă din valurile învolburate ale mării, mai mult moartă de cât vie, a pierdut lupta cu viaţa. Adolescenta a murit la spital, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor de a o salva, informează romaniatv.net.

“Am văzut în larg când deja le-a luat vântul salteaua, ele se zbăteau în apă şi fericirea a fost că vecinul ăsta de aici are skyjet. A venit repede cu el în apă, a reuşit şi a salvat-o pe una, cealaltă înghiţise şi nu se mai mişca tare şi au scos-o pescarii cu barca”, a spus un martor, potrivit romaniatv.net. Una din fete a fost salvată cu skijetul, celelalte două de pescarii din zonă.

Medicii care au fost chemaţi la faţa locului au resuscitat-o pe adolescenta de 14 ani în drum pe spital, însă fata nu a dat semne că-şi va reveni. Doctorii nu-i dau prea mari şanse de supravieţuire.

Salvamarii din staţiunea Mamaia nu intră în tură odată cu debutul sezonului estival, ci abia din 1 iulie. Din cauză că nu sunt plătiţi corespunzător, salvamarii refuză să-i supravegheze pe turiştii care se îndepărtează de malul mării.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net